![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam szukam i znaleźć nie mogę. Potrzebuję skrypt który zmienia treść strony po kliknięciu w link bez jej przeładowania np: KLIKNIJ Tutaj jest na dole panel : Produkty powiązane Klienci kupili również Komentarze Po kliknięciu w link zmienia się tekst na dole. Znalazłem 1 kod ale działa przez xml i po wczytaniu pliku nie pobiera mi zmiennych i nie mogę przez to operować na php (wczytuje tylko sam tekst z pliku). Czy spotkał się ktoś z czymś takim i może mnie naprowadzić ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mowa oczywiście nt. simple ajax tutorial - wujek google służy pomocą ;]
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...da125088bfb5519 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jednak trafiłem na to:
http://www.queness.com/post/328/a-simple-a...-with-jqueryphp tylko mam pytanie czy jak ktoś w przeglądarce ma wyłączony js to nie będzie mu działać ? Ten post edytował RubiX 13.09.2009, 12:29:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 16 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No niee.. albo coś źle zrobiłem albo ten skrypt nie pasuje.
Otóż załadowany plik do diva nie czyta mi zmiennych zapisanych w pliku który zawiera tego diva. Np index ładuje div (np. plik s1.php) no i załadowany w diva do index.php kod z s1.php nie czyta mi zmiennych z pliku index.php i polskie znaczki sie krzaczą... coś źle zrobiłem czy ten skrypt jquery tak ma ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 17 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Libiąż Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik s1.php jest wykonywany zupełnie osobno i nie ma najmniejszego połączenia z plikiem index.php. Pomyśl - ładujesz index.php (na serwerze on się wykonuje, wysyła odpowiedź i się wyłącza), a potem ładujesz s1.php (który nie ma powiązania z index.php, chyba że dasz include()).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja Ci opisze tutaj dokladnie jaki ja sposob stosuje i
moze Ci sie przyda. Robisz tak : 1. w miejscu gdzie ma byc podmieniana zawartosc, wyswietlana za kazdym razem inna zawartosc strony bez przeladowania umieszczasz :
Miedzy znaczniki div rzecza jasna mozesz zaladowac dowolna wartosc startowa, ktora pozniej zostanie zmieniona jesli w dowolnym momencie bedziesz chcial to zrobic. W nazwie id mozesz umiescic dowolna wartosc. Dzieki temu mozesz nawet kilka blokow na jednej stronie podmieniac w dowolny sposob. 2. Robisz sobie ramke w dowolnym miejscu na stronie o wielkosci 1px x 1px dzieki czemu nie bedzie praktycznie widoczna :
3. Teraz w tym skrypcie, ktory bedzie ladowany do ramki jesli chcesz cos w nim podmienic to piszesz : W zmiennej lista mozesz zaladowac dowolna zawartosc jaka ma sie znalezc miedzy divami. Mam nadzieje, ze wiesz jak sie pisze linki z wywolaniem ramki :
Niezaleznie od tego jak wywolasz ramke i co w niej obliczysz to po wywolaniu tego kawaleczka JavaScript zaladujesz na strone dowolna zawartosc bez przeladowywania. Tutaj masz przyklad : http://www.bluelan.pl/przyklad_gd/zawartosc.php Moze malo elegancko, ale skrypt doslownie wyglada tak : Plik 'zawartosc.php' :
Plik 'zawartosc_ramka.php' :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie, bo się męcze z tym (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
w loader.php wrzuciłem do case'ów coś takiego (żeby na wejscie juz coś bylo widać)
i nic, normalnie jak robię stronę w php i wrzucam coś takiego to wszystko działa, a tu nic działa, w ogóle nie łapie. czym to jest spowodowane i jak zrobić, żeby działało? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) cały loader.php wyglada tak:
Ten post edytował Wojciechowy 20.09.2009, 08:40:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 10:12 |