![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry
Przeszukałem prawie ,,cały Internet" w poszukiwaniu informacji jak nadać dla funkcji JS konkretny div. Wróć - wiem jak to robić, ale widocznie to zastosowanie nie działa w technologii AJAX. Najpierw przedstawię kod a później opiszę problem.
Tutaj rodzi się moje pytanie: jak dać tym funkcjom polecenie, aby działały na odnośnik o konkretnym id? Bo rzecz jasna, po kliknięciu w dowolny odnośnik wykonuje się ostatnia funkcja, czyli pokazuje się "menu3.php". Próbowałem nadać "a" id i wkleić do skryptu:
lecz i to nie podziałało. Czy ktoś wie jak można pomóc mi z tym kodem? Chciałbym, aby po kliknięciu w "li" o id="m1" wyświetlała się "menu1.php" w miejscu gdzie jest div o id=tesktktorymasiezmieniac i dalej analogicznie w tym samym miejscu nowe teksty. Wie ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystasz z jquery czy czysty JS? Bo wygląda że masz mix.
Resztę sobie dopisz https://jsfiddle.net/ehjLveof/1/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, używam jeszcze jQuery. Niestety nie działa :/ podstawiam taki kod:
Ale dziękuję serdecznie za to, że poświęciłeś czas. No ja już nie wiem jak temu zaradzić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałeś trochę pomyśleć i podstawić kod a nie bez sensu skopiować. W miejscu console.log masz nazwę pliku zależną od id. Wstawiasz tam http://api.jquery.com/load/ i tyle.
|
|
|
![]()
|
|
Przykro mi, ale nie jestem leniem który liczy na gotowca. Po prostu z moimi jak dotąd niskimi umiejętnościami nie wiele potrafię zrobić ale staram się jak mogę. Praca nad rozwiązaniem tego przypadku z Tobą też jest nauką i w przyszłości sam będę mógł rozwiązać podobne problemy.
Więc pozmieniałem tyle, zabij mnie ale co dalej z tym zrobić nie wiem. A wcześniej, myślałem że mam nie ruszać tekstów które nie są w cudzysłowach. Od niedawna operuję w JS dlatego też się zwracam o pomoc... Rezultat mam taki i kod nie działa :/ Nie wiem np. jeszcze czy mam zmieniać to "id" w nawiasie czy tego nie ruszać bo jest to jakieś polecenie. Jeśli nie chcesz marnować czasu to rozumiem, czas to pieniądz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może ktoś jeszcze coś pomoże.
|
|
|
![]()
|
|
Uruchom konsolę, zobacz jaki wyświetla się efekt (na jsfiddle, bez tak podstawowych rzeczy nic nie zrobisz), a potem $( "#tekstktorymasiezmieniac" ).load( i tu pomyśl );
|
|
|
![]()
|
|
Nie działało, więc rozwiązałem problem w następujący sposób. Dziękuję Ci za poświęcony czas.
|
|
|
![]()
|
|
Ale co nie działało? Nie umiałeś konsoli w przeglądarce odpalić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 12:31 |