![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuję prostego skryptu, który by zmieniał po wejściu na stronę obrazek na 1s, a następnie powracał do domyślnego. Niestety nie znam JS ani jQuery i dlatego potrzebuję pomocy. Osobiście wykonałbym to na tej zasadzie, że po wejściu na stronę skrypt zmieniałby styl DIV'a na inny, który by zawierał inne tło, a po podanym czasie (w tym przypadku 1 lub 2 sekundy) ponownie zmieniał klasę na poprzednią.
Ogólnie to dałbym coś takiego radę wykonać w JS ale nie wiem ja zaimplementować czas, który by po załadowaniu wszystkiego na stronie, zmieniał klasę DIV'a na określony czas i po tym czasie ponownie powracał do poprzedniej klasy. Pozdrawiam Ten post edytował VishOne 18.04.2011, 15:55:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mam jeszcze jedno pytanie, bo jak zrobić tak, że po załadowaniu strony zmieni się klasa to ten obrazek i tak będzie musiał się załadować i przy wolnym łączu lub obciążeniu serwera może wyniknąć sytuacja, w której ta sekunda nie wystarczy (o ile dobrze rozumiem ten cały mechanizm wczytywane jest tylko to co widoczne), dałoby radę jakoś załadować, że tak powiem "z góry" dany obrazek?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za napisanie skryptu, a dałoby radę jeszcze zatrzymać to po pierwszym wykonaniu bo niestety ale nie znam żadnych wbudowanych funkcji JS oprócz kilku podstawowych i nie wiem jakiej użyć.
Chodzi o to, aby po wejściu na stronę użytkownikowi mignął inny obrazek a później już był stały. Ten post edytował VishOne 18.04.2011, 18:40:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń linię 30.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.05.2025 - 00:21 |