![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnołem sobie ten cholerny edytor tinyMCE wrzuciłem na serwer, następnie skopiowałem do niego pliki językowe (polskie)
W pliku tiny_mce_src Wszystkie en dałem na pl Jest już wszystko po polsku ale na ogonkach są krzaczki. Pytanie jakie dać kodowanie i gdzie je wprowadzić ? Na stronie testowej dałem:
a potem w ramach testów kolejne kodowanie
no i lipa krzaki cały czas. jakie pliki źródłowe są odpowiedzialne jeszcze za kodowanie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale gdzie masz te krzaczki? Na interfejsie czy w tym, co wypluwa TinyMCE? Ja wielokrotnie używałem TinyMCE po polsku i nigdy nie miałem takich problemów.
P.S. Nie cholerny, tylko bardzo dobry ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A DOCTYPE jaki ?
-------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No krzaki mam w podpowiedziach w altach na interfejsie.
W textarea nie ma żadnych krzaków. Typ dokumentu to: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> PS. Cholernie mnie denerwuje........ Ale fakt jest fajny ![]() Ten post edytował fiasko 13.06.2010, 15:48:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co ma tu doctype do rzeczy.
Krzaczków nie powinno być, bo polskie znaki w TinyMCE są zakodowane jako UNICODE. Może ściągnąłeś nieoficjalny albo stary plik językowy? Spróbuj ściągnąć najnowszą wersję TinyMCE i plik językowy (wszystko z oficjalnej strony) i zobacz czy to coś zmieni. Jak nie to będziemy dociekać dalej. EDIT Teraz przeczytałem, że zmieniłeś wszystkie en na pl w tiny_mce_src.js. Przecież tego pliku się nie rusza ![]() Kod, który wykonujesz na stronie, gdzie ma zadziałać TinyMCE (zamienia textarea na te ulepszone z WYSIWYG):
I pamiętaj o ściągnięciu paczki jeszcze raz, lepiej nie tykaj już więcej tiny_mce_src.js tylko pobierz wszystko od nowa. Ten post edytował croc 13.06.2010, 18:28:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2007 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Podpinam się pod temat, gdyż napotkałem podobny problem. Dzisiaj postanowiłem pierwszy raz wykorzystać TinyMCE w swoim projekcie. Ściągnąłem wersję zintegrowaną z jQuery oraz polonizację (wszystko z oficjalnej strony TinyMCE oczywiście). Po integracji edytora ze stroną i prawidłowym (language: 'pl') włączeniu polonizacji mam ten sam problem co kolega fiasko. Screen Problem dotyczy tylko interfejsu edytora. Wszędzie (podpowiedzi do przycisków, listy rozwijane, okienka popup, itd.) mam takie paskudne krzaki. Jeśli chodzi o tekst wpisywany i modyfikowany w edytorze to wszystko jest OK. Tylko ten interfejs :/ Kodowanie strony to UTF-8. Jakieś pomysły? -------------------- Grand Theft Auto | PlayStation 3
|
|
|
![]() ![]()
|
|
fajnie tylko, że to o czym piszesz nie ma w wersji z jquery katalogu example
. To co tu wstawić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skąd można pobrać plugin aby spolszczyć edytor ?
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2007 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Grand Theft Auto | PlayStation 3
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.05.2025 - 06:48 |