![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
jak właściwie powinien wyglądać fragment kodu odpowiedzialny za walidację polskich znaków tzn. wpisujesz wszystko(czyli liczby, spacje, shift+liczby od 1-9,znaki typu,.?) poza polskimi znakami, bo to co ja próbuję ustawić nie działa do końca. Może ktoś mi podać właściwą formułę?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <input type="text" id="test">
<script> document.getElementById('test').onchange = function(){ var reg = new RegExp("[ąćężźłóń]+", "i"); if( reg.test( this.value ) ){ alert('Bez polskich znaków'); } } </script> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki kamil4u ale już mam w zasadzie gotowca tylko te piep...polskie znaki nie mogę ominąć a funkcje są już gotowe wiec niech to będzie jak już jest.
Korzystam z TEGO Próbowałem wpisać jeszcze tak(ale też nie działa):
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz mi demo tego co robisz na tej stronie: http://jsfiddle.net/ - w wolnej chwili popatrzę
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 07:52 |