![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Słabo znam JS, co prawda przeczytałem kurs, ale nie pisało to raczej o tym. Więc jak zrobić coś takiego żeby po "przybliżeniu"(onFocus) zmieniał się tekst diva? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie to nie to o co Ci chodzi, ale może coś skorzystasz z tego
Kod <div id="jakis_div"></div>
<script language="javascript" type="text/javascript"> <!-- numer = 0; czas = 1000; // w milisekundach txt = new Array(); txt[0] = "Ble ble ble"; txt[1] = "jakiś link: <a href=\"http://forum.php.pl/\">forum</a>"; txt[2] = "Ble ble ble 2"; function napis() { document.getElementById("jakis_div").innerHTML = txt[numer]; nr++; if (numer>=txt.length) nr=0; setTimeout("napis()",czas); } napis(); // --> </script> Ten post edytował muniekw 23.07.2009, 18:12:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie masz jakiegoś innego rozwiązania?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Google: innerHTML, po tej podpowiedzi musisz coś znaleźć.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
chodzi mi o coś takiego, że bez przeładowania strony po naciśnięciu jakiegoś przysiszku wyskakuje okienko z formularzem(chodzi tu o zmianę hasła)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
prompt?
Masz na myśli thickboxa...? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę Ci jeszcze coś takiego zaproponować. Co prawda nie mam dokładnie tego czego chcesz, ale jak już to zmodyfikujesz to będziesz miał Przynajmniej tak myślę...
Kod <style type="text/css">
<!-- div.menu p { display: none; } --> </style> <div class="menu"> <p id="cos0">Ble ble ble</p> <p id="cos1">Pierwsze menu - "menu 1"</p> <p id="cos2">Drugie menu - "menu 2"</p> <p id="cos3">Trzecie menu - "menu 3"</p> </div> <a href="#" onclick="menu('cos1'); return false;">menu 1</a> <a href="#" onclick="menu('cos2'); return false;">menu 2</a> <a href="#" onclick="menu('cos3'); return false;">menu 3</a> <a href="#" onclick="menu('cos0'); return false;">wyczysc</a> <script language="javascript" type="text/javascript"> <!-- function menu(element) { i = 0; while (e = document.getElementById("cos" + i++)) { e.style.display = "none"; } document.getElementById(element).style.display = "inline"; } menu('cos0'); // --> </script> |
|
|
![]()
|
|
ok ymieniem troch, ale jesycye jednoŁ
: jak zrobić, żeby po nacisnięciu jednego przycisku drugi się chował ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok ymieniem troch, ale jesycye jednoŁ : jak zrobić, żeby po nacisnięciu jednego przycisku drugi się chował ![]() google: javascript hide button -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:34 |