![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję stworzyć uploader do przesyłania zdjęć z możliwością kadrowania i paskiem postępu wysyłania. Chciałbym aby to działało tak, że zdjęcie można wykadrować jeszcze po stronie klienta. Wykorzystuję do tego Croppie-master. Kod mam taki:
Oryginalną nazwę zdjęcia zmieniam na time() I teraz mam problem w jaki sposób pobrać już wykadrowane zdjęcie do $_FILES. Kombinowałem coś takiego poprzez value ale to nie działa: <input type="file" name="upload_image" id="upload_image" value="wykadrowane/1562588775.jpg" /> Chodzi o to żeby nie trzeba było już kliknąć w submit „Przeglądaj...” i wskazywać na kadrowany plik jpg tylko aby załadowało się samo zaraz po wykadrowaniu. I później tylko klik w button wyślij i plik leci na serwer. Czy to w ogóle jest realne czy może jednak trzeba najpierw wysłać plik na serwer, tam go kadrować i zapisać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, nie jest to możliwe. Jedynie możesz na serwerze przenosić sobie pliki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 04:03 |