![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie, wiem, że prawdopodobnie źle nazwałem temat, ale szukam sposobu jak w szablonie smarty wstawić w kodzie JS zmienną ?
Przykład: powyższy kod nie pokaże mi jak wiadomo wartości zmiennych, ale jak lekko zmodyfikuje kod: to nie będzie problemu, tylko , że taki sposób gdzie zmiennych byłoby z 30 , czy 50 staje się już uciążliwe, czy jest jakiś inny sposób? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
{literal} jest użyteczny tylko jeśli we fragmencie są nawiasy klamrowe. Jeśli u Ciebie nie ma, to nie ma potrzeby otaczania całości, a co za tym idzie i zmiennych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety u mnie w skrypcie JS występują nawiasy klamrowe , bo są to funkcje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast nawiasów klamrowych możesz używać {ldelim} i {rdelim}.
A jeśli to też przeszkoda, to skrypt wyprowadź poza szablon, zmienne umieść za pomocą echo w PHP i ustaw parsowanie plików .js poprzez PHP. P.S. Jeśli na początku są tylko deklaracje zmiennych, a potem funkcje, to możesz objąć {literal} tylko ten fragment gdzie występują nawiasy klamrowe. Ten post edytował trueblue 7.03.2018, 23:00:48 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 05:27 |