![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chciałbym napisać prosty kalkulator wyliczający cenę za daną usługe.
usługa będzie wybierana z trzech pól select i chce żeby cena pokazała się na dole w polu input. i tu pojawia się problem. jak to napisać? powiem od razu o javascript nie wiem zawiele praktycznie nic. jak by ktoś mógł dać mi wskazówki jak to zacząć, tak na mój poziom ;] był bym wdzięczny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kurs javascript?
Temat: linkiKursy dla pocztkujcych -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nad kursami javascript siedzę już od paru ładnych tygodni i jakoś za bardzo nie mogę zczaić o co w tym wszystkim chodzi ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
http://www.poradnik-webmastera.com/kursy/j.../formularze.php
No to nie wiem dlaczego bierzesz się za programowanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
biorę się dlatego że chce się tego nauczyć
|
|
|
![]()
|
|
Ja rozumiem, że ktoś nie musi być wielkim mędrcem ale nie sądzisz, że ładnych parę tygodni na nauce javascript, przy takim bogactwie kursów na ten temat, i brak efektów oznacza, że coś jest nie tak?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dlatego że javascript jest dla mnie nie jasne, osobiście wole php i sql
|
|
|
![]()
|
|
Jakie różnice, między językami tak ciężkie jest życie programisty. Trzeba sobie z tym radzić. Dostałeś dobry kurs powinno ci wystarczyć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlatego że javascript jest dla mnie nie jasne, osobiście wole php i sql Tym bardziej, jeżeli miałeś już styczność z innymi językami to kolejnego uczy się znacznie prościej. Ja najpierw uczyłem się c++, php i kończyłem na js. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
tak sobie poczytałem ten kurs i mniej więcej trybie co z czym się je
wyskrobałem takie coś
i nawet mi to działa ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzisz dla chcącego nic trudnego.
Nie wiem jednak po co zakładałeś drugi temat... Temat: JavaScriptPHP Kalkulator cen Oczywiście raport już poleciał. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
przypadkowo 2 razy klikłem na button i założyło dwa tematy zamiast jednego
|
|
|
![]()
|
|
Jak zaczynasz naukę javascriptu od jquery to tak naprawdę uczysz się kalectwa. Najpierw poznaj prawdziwe podstawy javascriptu a potem używaj jquery.
Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 21:52:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
przypadkowo 2 razy klikłem na button i założyło dwa tematy zamiast jednego Przecież na forum jest ochrona anty-floodowa (czy jak to się pisze) Co 30 sek. Jak zaczynasz naukę javascriptu od jquery to tak naprawdę uczysz się kalectwa. Najpierw poznaj prawdziwe podstawy javascriptu a potem używaj jquery. Niech się uczy jak chce. Ważne, żeby się nauczył. A im szybciej oswoi się z tym FW tym lepiej. Ten post edytował fifi209 8.08.2009, 21:53:37 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
wyskrobałem takie coś łżeszhttp://peb.pl/tworzenie-stron/545100-php-h...lkulatorem.html Cytat Przecież na forum jest ochrona anty-floodowa (czy jak to się pisze) Co 30 sek. Czasem się tak zdarza. Np przy dłuuugim ładowaniu strony. Cytat Niech się uczy jak chce. Ważne, żeby się nauczył. A im szybciej oswoi się z tym FW tym lepiej. Sorry ale nauki chodzenia nie zaczyna się od biegania. Potem powstają takie kaleki co piszą
A uwierz, widziałem tutaj takich. Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 22:05:21 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
może i jest ochrona ale mi się klikło 2x i dodało dwa tematy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2025 - 05:00 |