![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący kod (na prawdę jest inny, ale działa tak samo, przerobiłem go tylko po to, żeby Wam to zobrazować)
Moje pytanie brzmi: jak po wybraniu opcji z kuponu na "Wielokrotny" wyświetlić sumę "kursów" klikniętych (nie wszystkich, tylko tych, które zostały wyświetlone) dzięki z góry! Ten post edytował miras 10.10.2013, 19:44:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebne będą następujące selektory oraz funkcje jquery lub javascript w kolejności nieprzypadkowej:
:visible - zwraca tablicę ze wszystkimi elementami widocznymi .each() - zwraca kolejno elementy pobrane przy pomocy :visible .parseFloat() - zamienia kursy na liczbę zmiennoprzecinkową, rozumiem że kursy w formie xx.xx .text() - pobiera tekst z diva z kursem .match() - ewentualnie, jeśli w tekście oprócz kursu jest inny tekst, funkcja wyciąga dane ze stringa przy pomocy wyrażeń regularnych Przykład:
Zastosowałem mnożenie zamiast dodawania bo chyba tak powinno być prawidłowo. Ten post edytował _Borys_ 11.10.2013, 00:40:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
racja, powinno być mnożenie zamiast dodawania, mój błąd, natomiast nie bardzo wiem jak zastosować Twój kod do mojego skryptu ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wsadź to do jakieś funkcji i onclick na divie class="postaw". U mnie nie chciało działać z twoimi funkcjami, miałem wszystkie clicki w $(function(){}, wtedy działało ale być może jak zrobisz po swojemu tak jak wyzej podałem to zadziała.
Poprawka do regexa, zbyt zachłanny i ostatnią cyfrę tylko pobiera: /.*?[\s:]?([\.\d]+)\s*$/ Tu masz po mojemu, ścieżkę do jquery zmień, możesz też zaokrąglać wynik jakąś funkcją zaokroglającą do dwóch miejsc po przecinku:
Ten post edytował _Borys_ 14.10.2013, 15:58:45 |
|
|
![]()
|
|
nie no to nie zda egzaminu.. potrzebuję zrobić coś na tym onclick'u co byl pierwotnie.. bo to tylko część kodu wrzucilem na forum i miałbym za duzo zmian..
moze jest jakas opcja, zeby to zrobić w taki sposób, że po kliknięciu w kurs w onclick="funkcja(kurs)" podawac wlasnie tak aktualny kurs i jakos je zliczac? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 04:12 |