![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam link, który odpala mi galerie fancybox bez klikania w któreś ze zdjęć z galerii. Przypisałem mu akcje: Kod $('#moj_link').click(function(){ var obj=$('a[rel=gal_karta_group]'); $.fancybox.open(obj); return false; }); Działa bardzo dobrze, problem w tym, że potrzebuje otwierać np drugie albo trzecie zdjęcie.. jak to zrobić? Korzystam z fancybox 2.0, dokumentacja jest tutaj. Mam opisaną tam metode open, jednak nie widze tutaj jak otworzyć najpierw drugie albo trzecie zdjęcie.. Cytat open() $.fancybox.open( [group], [options] ) Launch fancyBox, the same as $.fancybox([group], [options]) First parameter can be in various types, examples: $.fancybox([{href : 'img1.jpg', title : 'Title'},{href : 'img2.jpg', title : 'Title'}]); - array containing objects $.fancybox( {href : 'image.jpg', title : 'Lorem lipsum'} ); - single object $.fancybox( ['image.jpg', 'image.jpg'] ); - array containing links as strings $.fancybox( 'image.jpg' ); - string as source link $.fancybox( [jQuery object] ); $.fancybox( '<h1>Lorem lipsum</h1>' ); Czy mam podac jakoś link do tego zdjęcia, czy jak? Ten post edytował kukix 12.05.2012, 19:04:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Możesz użyć selektora :eq(n), gdzie n to 0-indeksowany numer elementu:
Pozdro. Ten post edytował tolomei 13.05.2012, 09:36:34 -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj. Możesz użyć selektora :eq(n), gdzie n to 0-indeksowany numer elementu:
Pozdro. ok sprawdzę dzisija, ale obiawiam się, że to nie spowoduje rozpoczecie przegladania galerii od tego zdjecia, ale zawęzi po prostu galerię fancybox do tego jednego zdjęcia.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz całkowitą rację.
Popatrzyłem w dokumentację. Oto Twój kod:
Pozdrawiam. Ten post edytował tolomei 13.05.2012, 14:42:25 -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje działa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 04:17 |