![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam trzy listy rozwijane select/option z takimi samymi "optionami" (np. A, B i C) i chcę, że gdy zaznaczę na pierwszej liście B, to żeby reszta list też się zmieniła dynamicznie na B i analogicznie z C. Lecz gdy będę chciał zmienić którąś z tych dwóch ostatnich list to ta pierwsza lista rozwijana się nie zmieni. Mam nadzieję, że nie zagmatwałem sprawy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy bardziej zaawansowany listach najlepszy byłby ajax, ale jeżeli to jakiś prosty przypadek to wystarczy Ci javascript przykładowo, opcje dla każdej załadujesz sobie to tablic w javascript, do każdej listy <select> ustawisz funkcję onchange="change_selection()", która podmieni pozostałe listy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sobie już dostosuj: http://stackoverflow.com/questions/149573/...elect-a-default
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
no to daj im id np. lista_1 lista_2 lista_3 , i jedziesz z getElementById() przy pierwszej zmieszasz 2 i 3 przy 2 tylko 3.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak na szybko w jquery $("select").change(function(i){
$("select").each(function(a){ if(a>=i){ ustawiasz selected } }) }) nie testowalem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 07:43 |