![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam skrypt dzięki któremu rozwijam i zwijam listę:
Kod html Fajnie rozwija sie zwija się. Ale nie wiem jak zrobić żeby klikając na jedno drzewo reszta list była zwinięta? Rozumiecie o co chodzi obecnie działa tak, klikam na "Co nowego?" lista rozwija się następnie klikam na "Tylko dla członków" lista rozwija się i mam dwie rozwinięte listy. A chcę aby tylko jedna lista była rozwinięta. Czyli klikając na "Tylko dla członków" lista która wcześniej była rozwinięta "Co nowego?" zwineła się. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie nie działa tutaj mam link do mojego przykładu http://jsfiddle.net/cykcykacz/tAUS7/3/ próbowałem dodać tak jak piszesz ale nie wypaliło.
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jak Tobie ale u mnie działa ten skrypt nawet na jsfiddle. Używam chrome. I to jest Twój skrypt.
Zerknij na mój - działa. http://jsfiddle.net/Ms3SG/ Ten post edytował kropamk 17.09.2013, 22:53:23 |
|
|
![]()
|
|
Tak działa ale chyba źle wytłumaczyłem jak chciał bym żeby działał.
Są tam 3 listy i możemy każdą rozwinąć a ja chcę widzieć tylko jedną rozwiniętą resztę schowanych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 9 Dołączył: 7.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba chodzi Ci o to: http://ferrante.pl/examples/jquery/jQuery_3a.html
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ja znalazłem takie rozwiąznie w google. Wasze też są fajne ale mi odpowiada to bardziej:
Kod <style type="text/css">
#nav {font: bold 12px/25px arial, sans-serif;} #nav ul {display:none;} </style> Ten post edytował cykcykacz 18.09.2013, 12:59:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Zastosowałem rozwiązanie zaprezentowane przez uzytkownika 'nospor', działa to pięknie, ładnie, kod prosty i zrozumiały. Nioestety potrzebuję zrobić troszkę inny efekt. Otóż przy rozwinięciu jednej listy potrzebowałbym aby zwijały się poprzednik, ale dodatkowo pozostałe nagłówki list. To nie było trudne bo zamiast: Kod $("#menu > li").click(function() { $(this).siblings().find('ul').hide(); $(this).find("ul").slideToggle("slow"); }); wystarczy dać: Kod $("#menu > li").click(function() { $(this).siblings().hide(); $(this).find("ul").slideToggle("slow"); }); Ale teraz przy zwijaniu tej konkretnej listy chciałbym aby pojawiły sie nagłówki również wszystkich pozostałych. Kombinuję, kombinuję i już pomysłu nie mam na to. Pozdrawiam Darek W. Ten post edytował slash83 29.07.2014, 08:44:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czytam raz, czytam drugi raz i nic... nie kumam w ogole co chcesz zrobic. Jakie naglowki? W kodzie co masz u mnie jedne sie chowają inne sie pojawiają. O to chodzi.
A to co ty chcesz zrobic to nie rozumiem jak to ma dzialać -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Faktycznie - strasznie tez opis zagmatwałem, może poniżej napiszę jak teraz działa skrypt i jakbym potrzebował by dział (na przykładzie wcześniej przytoczonej listy - czyli: Pierwotnie wszystkie listy są schowane - widzimy więc: - Co nowego - Tylko dla członków - O nas po kliknięciu na "Tylko dla członków" lista wygląda tak: - Co nowego - Tylko dla członków ---Największe gwiazdy ---Monitoring 24/7 - O nas a ja chciałem by wyglądała tak: -Tylko dla członków ---Największe gwiazdy ---Monitoring 24/7 "Co nowego" oraz "O nas" miały sie schować. Taki efekt uzyskuje się po usunięciu z $(this).siblings().find('ul').hide(); funkcji find('ul'). I teraz to czego nie umiem juz zrobić - jak sprawić by po kliknięciu na "Tylko dla członków" lista sie schowała ale jednocześnie pojawiły się napisy "Co nowego" oraz "O nas" - innymi słowy wrócić do punktu pierwotnego. Pozdrawiam Darek W. |
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Podziekował, o to mi chodziło!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 4 Dołączył: 16.04.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
$( '#menu > li > ul' )
.hide() .click(function( e ){ e.stopPropagation(); }); $('#menu > li').click(function(){ $('#menu > li > ul').each(function(){ $(this).slideToggle("slow"); }); }); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 07:44 |