![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-davido- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Proszę o pomoc w zmianie kodu Chcę osiągnąć zmianę koloru tła w polu wyniku, w zależności od przedziału np. od 0 do 100 kolor zielony, od 101 do 500 kolor czerwony, powyżej 500 kolor niebieski.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
span nie obsługuje zdarzenia onkeyup
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
główny problem jest w tym, że masz zabałaganiony kod.
to jest do wywalenia, przez pomyłkę ci się musiało dodać: Cytat <script src="https://developer.mozilla.org/pl/docs/Web/JavaScript/Dokumentacja_j%C4%99zyka_JavaScript_1.5/Obiekty/Number/toFixed"></script> onkeyup na tym spanie co masz, jest totalnie bez sensu. key(klawisz) up(do góry, odciśnięty). wywal to, funkcje check mozesz wywolac inaczej. w warunkach funkcji check masz iles bledow, to raczej tak powinno byc:
Ten post edytował PrinceOfPersia 3.06.2014, 13:34:37 -------------------- |
|
|
-davido- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki za zainteresowanie
Wprowadziłem zmiany ale efekt, jest nie taki jakiego oczekuje. Zmieniają się kolory w input n1 ,n2 ,n3 a ja chcę zmienić kolor w wyniku span id="suma" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz tak zrobic, zeby argument "obj" w funkcji "check" wskazywal z powrotem na element span.
czyli zamiast this, podajesz $("$suma")[0] :
(dlatego [0] w nawiasach zeby zamienic obiekt jQuery na zwykly element DOM, czyli odwolujesz sie do zerowego indeksu tego co jQuery zwraca) -------------------- |
|
|
-davido- |
![]()
|
Goście ![]() |
O to chodziło
![]() Wielkie dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |