![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema pisze program w js który będzie dodawać wartości po wybraniu ich.
Może teraz jaśniej mam kilka inputów typu checkbox (są one wczytywane z bazy danych ale teraz to ominąłem dla ułatwienia): Po zaznaczeniu opcji w formularzu uruchamaiany jest skrypt js:
ale funkcja nie chce zmienić wartości co robię nie tak. Użyłem this aby odwołąć się konkretnie do tego input |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Masz dwa elementy o klasie price wiec to:
pewnie będzie tablicą. Poza tym powinieneś wg mnie przekazywać obiekt this jako parametr funkcji np:
Wtedy oElement będzie konkretnym przekazanym checkboxem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla Twojego HTML-a funkcja price() powinna wyglądać tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal niedział tak jak by nie była wywoływana ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa, bo zgubiłem value po drodze. Poza tym trzeba rzutować łańcuch znaków na liczbę, bo + działa jak konkatenacja.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 07:36 |