![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że temat i problem jest banalny ale ja jakoś nie mogę sobie z tym poradzić.
Dopiero dziś zaczynam z js i mam takie problem, chciałem zrobić skrypt który będzie pytał o 2 liczby i dodawał je do siebie no ale nie mam pojęcia jak to zrobić więć próbuję narazie tylko na 1 zmiennej. i o to moja wipocina Niemam pojecia dlaczego to nie chce dzialac, proszę o sugestie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno pomóc. prompt() zwraca string'a, więc przy twoim dodawaniu wykonywana jest domyślnie konkatenacja (7 jest rzutowane na stringa), a nie dodawanie liczb. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem tak jak mowiłeś ale po kliknięciu na licz nic się nie dzieje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze patrz co pokazuje Ci konsola błędów - w FF będzie to ctrl+shift+j . Dla innych przeglądarek musisz poszukać sam. Specjalnie nie podałem Ci co masz źle, abyś mógł do tego dojść samemu
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam FF
![]() I mam takie pytanie czy da się włączyć w js jakiś taki mod żeby wyświetlały się błedy skryptu tak jak to jest w php. Bo u mnie to sie tylko biała karta robi i nawet nie wiem dzie mam szukać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaopatrz się może w Firebug, bardzo pomocny
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 2.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
konsola błędów ew. zainstaluj sobie np Firebug
|
|
|
![]()
|
|
To chyba nie to, bo moge tylko przegladac kod.
A w przypadku
Jak zamiast
dam To żadnego komunikatu nie ma nawet na której lini jest blad A ta konsola błędów to jak to można podpatrzeć ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Włączasz FF z daną stroną
2. Narzędzia -> konsola błędów - ew. skrót klawiszowy: ctrl+shift+j 3. Zakładka błędy 4. Wyczyść 5. Odświeżasz stronę z błędnym kodem 6. Wracasz do konsoli błędów 7. Ukazuje Ci się błąd -> w powyższym przypadku będzie to coś w tym stylu: Kod Błąd: missing; before statement
Plik źródłowy: http://www.example.com Wiersz: 10, Kolumna: 15 Kod źródłowy: document.write suma; -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra dzieki, niby to już jakaś wskarówka jest
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:44 |