![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
potrzebuję przygotować komendę w jQ która będzie zmieniać wartość paska postępu do momentu wczytania strony całkowicie i zastanawiam się jak to wykonać mam np. taki kod html gdzie width wiadomo 20% stanowi jakiś tam już czas wczytywania i szukam funkcji jQ która jest w stanie zapewnić mi a bardziej odwzorować pasek ładowania do momentu wczytania strony Ten post edytował XP'ek 30.10.2012, 20:30:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może spróbuj wykorzystać coś co już zostało stworzone: http://jqueryui.com/progressbar/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego tutaj nie chodzi o sam pasek tylko zanimowanie go w miarę rzetelnie do czasy wczytywania strony www, że jeśli się wczytuje to niczym w flash'u masz taki pasek postępu
![]() ![]() chce uzyskać ten efekt ale tak jak już zaznaczyłem realny względem ładowania strony www http://jsfiddle.net/xXM2z/ Ten post edytował XP'ek 30.10.2012, 19:22:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzewam że realny czas ładowania jest uzyskać ciężko, możesz spróbować wtyczki QueryLoader, która coś takiego wykonuje ale nie wiem na ile można ją dostosować pod siebie (progress bar). Ja więcej nie jestem w stanie pomóc.
Można się bawić z jquery ready(), ukryć stronę domyślnie w css, i dopiera przy wykonaniu funkcji ready() pokazać stronę ale jak to się ma do rzeczywistości nie jestem w stanie określić. Może się wypowie ktoś bardziej obeznany. |
|
|
![]()
|
|
ok dzięki za chęci
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.05.2025 - 08:47 |