![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie to IDE do PHP, które liczy linijki kodu?
![]() Dzięki i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja czasami używam CLOC - jest dostępny zarówno dla windowsa jak i linuxa
Użycie jest banalnie proste, wystarczy uruchomić cloc z linii komend podając jako argument ścieżkę do katalogu projektu. Obsługuje on dosyć pokaźną liczbę języków. -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki. A jakie IDE polecacie? Aktualnie mam Phpstorm 6.0
Zalezt mi na designie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam netbeans - nie narzekam, bardzo fajny IDE.
Gdyby PHPStorm był darmowy dla projektów komercyjnych itd to prawdopodobnie bym się przesiadł. -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zalezt mi na designie ![]() Na projektowaniu designu czy na wyglądzie oprogramowania? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyglądzie oprogramowania. Kolorowanie składni, mogą być podpowiedzi typu zamknięcie od razu nawiasu. Nie musi być lekki mam do tego sublime text
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Cytat Gdyby PHPStorm był darmowy dla projektów komercyjnych itd to prawdopodobnie bym się przesiadł. Można dostać za free jeśli się prowadzi własny projekt open-source ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i się wydało w jakim celu powstaje Spawn fw
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Można dostać za free jeśli się prowadzi własny projekt open-source Cytat no i się wydało w jakim celu powstaje Spawn fw Dodam tylko, że licencja Open Source pozwala tylko na wykorzystywanie przy projektach niekomercyjnych. Wykorzystanie w projektach komercyjnych jest równoważne z używaniem scrackowanego programu. Ten post edytował destroyerr 28.04.2013, 19:08:02 |
|
|
![]()
|
|
Tak wiem, że można, ale trzeba spełniać określone kryteria, a poza tym dostajesz licencję na program w celu rozwijania tego open source.
Gdy wykorzystasz ją do tworzenia komercyjnych projektów to łamiesz postanowienia licencji - prawdopodobnie, bo nie czytałem dokładnie. -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
W wolnej chwili będę musiał doczytać, bo za jakiś mam zamiar spróbować wykorzystać go do komercyjnego projektu.
Cytat no i się wydało w jakim celu powstaje Spawn fw biggrin.gif Wiadomo, trzy lata klepania wieczorami kodu aby dostać IDE warte 50-90$ ![]() //edit Cytat i) if Licensee has been granted a Software license for open source development, the purpose of use of Software shall be restricted solely to development of non-commercial open source projects that meet the Open Source Definition at http://www.opensource.org/docs/osd. Any commercial use of a Software license for open source development is expressly prohibited;
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]()
|
|
Czyli się nie pomyliłem
![]() -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 4 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Również polecam NetBeansa ;>. Ma wszystko czego trzeba.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 13 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
widzę kolego Cinnanical Borderless Engine śledzisz ?
![]() -------------------- Zlecenia PHP / MYSQL / JAVASCRIPT / C++ / CSS / HTML na PW
|
|
|
![]()
|
|
@up tak,
Ten post edytował Cinnanical 10.05.2013, 10:11:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:00 |