![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki wybrac darmowy skrypt do bloga tak aby mozna bylo katalogowac wpisy plus wstawiac kolorowanie kodu php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja kiedyś napisałem swój system bardzo prosty bez bajerów w laravelu 5, kategorie, tagi, kolorowanie składni + statystyki odwiedzin per kategoria, tag, artykuł, dodawanie artów w kilku językach. Treść artów pisana w Markdown
Nie jakiś zajebisty system, ale działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Moje rozwiązanie może być nieco nieszablonowe, ale działa i co najważniejsze kosztuje nic (lub prawie nic).
Zamiast stawiać dynamiczną stronę, wygeneruj bloga przy pomocy dowolnego static site generator, a następnie wrzuć to do S3/github/dowolny hosting html (ja używam S3 + CloudFront). Komentarze oraz formularze można ogarnąć przy pomocy gotowych rozwiązań. Tutaj (https://www.staticgen.com/) znajdziesz listę generatorów (mi wystarcza Jekyll). Jestem pewien, że któryś dostarcza wymagane przez Ciebie funkcjonalności. Co do statystyk - Google Analytics. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 23:53 |