![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jakie macie swoje doświadczenia, może byś mogli coś poradzić...
Oto wymagania : - główna baza danych MySQL ma ok 5GB i rośnie + kilka mniejszych największa tabela ma ok 2,5 GB i ok 2mln rekordów , - ok 3 tysiące odwiedzin dziennie, - insert i update zajmuje ok 1/2 zapytań - ok 150Gb dysku Mam dość zawyżonych ofert od firm oferujących serwery dedykowane.. Czy naprawdę na takie powyższe dane i wymagania potrzebny jest mega mocny serwer?? Czy 5GB dla MySQL to jest za dużo jak na MySQL?? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%)
|
Na taka strone trzeba mocniejszy serwer. 5 gb to sporo, wiec jak dedyk to troche trzeba zaplacic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Aha.. i pewnie mnie zabijecie... Tabele są na MyISAM ;/ Czy przejście na InnoDB poprawi wydajnośc bazy??
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2013 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja odradzam nazwa_pl (NetArt). Mam na myśli cenę, w tym roku gigantyczne podwyżki.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 14:56 |