![]() |
![]() |
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Potrzebuje zakupić laptopa do pracy na dłuższy okres czasu (około 7 lat). Przeznaczenie: - Projektowanie wielkowymiarowej grafiki (w tym bilboardy, plakaty, ulotki, etc.) - Projektowanie grafiki na potrzeby internetu (duże wymiary, np. one-page site) - Programowanie w HTML/CSS/JavaScript/PHP/MySQL/C++ Wymagania: - Mocna karta graficzna - Min. 8gb RAM - 4 rdzeniowy procesor - Dysk SSD (wg. mnie musi być do szybkiej pracy) - Rozdizelczość min. 1920x1080 - Żeby nie pracował głośno... (- do grafy to już chyba pasuje 17,3 mieć?) Chce mieć sprzęt który nie będzie się zacinał gdy wielkość projektu przekroczy kilkanaście tysięcy px. Dodatkowo pytanie, jaki proponujecie system lub systemy? - Windows 8 (nie za dużo bajerów?) - Windows 7 (chyba byłby ok) - Windows XP (trzeba iść z technologią do przodu) - Linux (nie mam żadnego doświadczenia w tym systemie, jest sens się w to pchać?) Oczywiście 64-bit. Budżet - 4000zł (czy jest sens tyle wydawać? a może to nadal mało?) Moja propozycja: http://www.x-kom.pl/p/182161-notebook-lapt...850m-msata.html Co byście zrobili na moim miejscu? Jednak to ważny aspekt. Ten post edytował xavi_sof 29.05.2014, 18:25:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:59 |