![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem że juz byly takie tematy...
poszukuje CMs ktory wedlug was jest najlepszy... chce zrobic zwyczajna strone fanowska, ktora bedzie pomagala ludziom, z systemem rejestracji, forum, rangami na forum no i moze byc tez na stronie... jezeli chodzi o php-fusion to juz prubowalem i same bledy tam sa i sie wkoncu zniechecilem... oto bledy: - strona glowna nie chciala sie odpalic, zamiast tego odpalala sie strona do rejestracji (zmienilem strone startowa ale nie pomagalo), ze strony logowania nie mozna bylo przejsc do innej bez zalogowania sie, wiec nie bylo nawet jak sie zarejestrowac... - nie mozna sprawdzac Ip na forum chociaz jest taka opcja... - gdy daje sie komus super admina to na forum zostaje przy jego nicku admin zamiast super admin... - nie mozna dawac ostrzezen... - blokada na Ip nie dziala... jest jeszcze tego cala mase, ale dalem je tak tylko dla przykladu, wiekszosc nie dziala przy prubie zrobienia tego przez innego admina niz tego ktory zrobil strone... jak cos to moze ktos podac odrazu z jakas szybka instrukcja do instalacji tego CMS poniewaz na molo ktorej jest instrukcja, serv i domene mam wiec nie stanowi to problemu bo przy niektorych trzeba miec podobno przywatny serv... jeszcze przydalo by sie cos takigo ze moge zrobic strone o kilku zupelnie roznych tematach, np. ze pierwsza strona odpala sie i tam wybierasz to co Cie interesuje, tak jak by byly to inne strony... zeby byl RSS... Ten post edytował Ociu 20.11.2008, 16:12:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Imo najlepszym systemem CMS jest ten napisany przez ciebie. Jezeli jest to tylko strona fanowska, w ktorej masz zmieniac tresc i jest zrobiony na stale podzial tresci (tak jak na stale podzielone sa jej kategorie etc) i nie ma tam jakis fajerwerkow koncepcyjnych to odezwij sie na priv a przesle ci rozwiazanie, ktore sam napisalem i uzywam
![]() Jezeli jednak chcesz cos full pro gotowego to polecam Joomle. -------------------- "Was that it?" - Ertai
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie wiem jak się fusion wysypuje to moze joomla? btw, troche samozaparcia google nie gryzie a tam na 99,99% znajdziesz odpowiedz na swoje pytania
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepszy jest mój bo działa wszystko o co klient poprosi
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
REDDOT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
REDDOT Byłem na szkoleniu... powala tylko ceną ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Byłem na szkoleniu... powala tylko ceną ![]() Mam podobne wrazenie, btw. widze ze watek "jaki cms" przejawia się dosyć regularnie, robie się troche monotematyczny ale może kogoś przekonam do MODx po pierwsze jest to open source po 2 nie tylko ja tak sądze: http://www.packtpub.com/article/modx-wins-...open-source-cms dla zainteresowanych znalazłem spolszczenie: Do pobrania tutaj Pozdrawiam Ten post edytował KRiZZZ 7.12.2007, 13:37:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat MODx Wins Most Promising Open Source CMS - najbardziej OBIECUJĄCY CMS na licencji Open Source.Takie małe sprostowanie:) -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Joomla! na GPL jak dobrze pamiętam nie jedną stronkę na nim postawiłem rewelacyjny, prosty, elastyczny
![]() ![]() -------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
Warsztat: NetBeans; WAMP; Delphi 2010 Pro Work on: coś tam dłubię ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A słyszeliście o ThePortal 2.Przede wszystkim bezpieczny wygodny i prosty CMS.Posiada dwie wersje Standard czyli Full i wersja klanowa (w trakcie tworzenia).Podaje adresik dla zainteresowanych http://theportal2.pl
Ten post edytował Skiba 18.11.2008, 12:10:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A słyszeliście o ThePortal 2.Przedewszystkim bezpieczny wygodny i prosty CMS.Posiada dwie wersje Standard czyli Full i wersja klanowa (w trakcie tworzenia).Podaje adresik dla zainteresowanych http://theportal2.pl Przede wszystkim niedokończony, amatorski i nieznany. Co do "najlepszego" CMSa - to nie istnieje. Są różne CMSy pod różne potrzeby. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może sie myle ale wiekoszosc ludzi wybiera Joomla! ze względu na duza liczbe modułów / komponentów. Chcialem keidys postawic CMS Ez Publish ale serwer nie wyrabiał a szkoda bo ładnie sie zapowiadał.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Skiba) A słyszeliście o ThePortal 2.Przedewszystkim bezpieczny wygodny i prosty CMS.Posiada dwie wersje(...) Z tego, co zauważyłem, posiada trzy wersje: standard, klanowa i dla firm. Ale nie o to chodzi. Cytat(Riklaunim) Przede wszystkim niedokończony, amatorski i nieznany. Możesz coś więcej na ten temat? Głównie, że jest "niedokończony". Poszukuję w miarę prostego cms'a, testowałem już ich dziesiątki... Napisz coś więcej ![]() Ewentualnie napisz, który jest wg Ciebie najlepszy (w miarę możliwości, oczywiście, bo to normalne, ze idealny cms nie istnieje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz coś więcej na ten temat? Głównie, że jest "niedokończony". Poszukuję w miarę prostego cms'a, testowałem już ich dziesiątki... Napisz coś więcej ![]() Ewentualnie napisz, który jest wg Ciebie najlepszy (w miarę możliwości, oczywiście, bo to normalne, ze idealny cms nie istnieje ![]() Nie ma i nie będzie "najlepszego CMSa". Każdy CMS lepiej sprawuje się przy określonych konkretnych potrzebach. Drupal może mieć złożone zarządzanie treścią, Wordpress znacznie nadaje się na bloga, serwis newsowy itd. Określ swoje wymagania i sprawdź który CMS najlepiej je spełnia. Co do "niedokończenia" - nie używa się skryptów, o których nikt nie słyszał, które są w stanie że czegoś jeszcze nie ma plus popatrz na stronę skryptu - wygląda amatorsko. Nie będę testował każdego takiego skrypciku bo są ich setki, a używa są na paru nieznanych ludzkości stronkach ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam w miarę prostego cms'a, bez żadnych fajerwerków...
Arty, galeria, forum, ankieta i tyle ![]() Tyle, ze właśnie przede wszystkim chodzi tu o bezpieczeństwo i porządny support. Z tego, co widać, The Portal 2 się rozwija (cokolwiek się pod tym słowem kryje ![]() Cytat(Riklaunim) nie używa się skryptów, o których nikt nie słyszał Szczerze mówiąc to może i trochę szkoda, że tak się dzieje. Nieużywanie, czy choćby nietestowanie nowości przyczynić się może po prostu do tego, że nikt nie będzie używał nowości. Co do jednego się zgodzę w 100%: Cytat(Riklaunim) nieznane skrypty mogą zawierać wiele błędów i luk bezpieczeństwa, brak dokumentacji, rozszerzeń, społeczności, pomocy Ale znowu wracamy do punktu, w którym pyanie jest takie: jak można tworzyć społeczność danego cms'a, skoro nie jest promowany, czy też rzadko używany? Może znajdzie się osoba (bądź też kilka osób), które zaglądną do tego cms'a i powiedzą "czy warto..."? |
|
|
![]()
|
|
Z drugiej strony - w sumie oprócz dwóch cms'ów (Jportal2 i The Portal 2) nie znam żadnych POLSKICH (nie spolszczonych). A dlaczego mają być polskie? Obecnie raczej nie ma jakościowego i funkcjonalnego polskiego opensource odpowiednika dla Joomli, Wordpressa czy Drupala. Jeżeli chcesz używać dziurawy badziew - jportal2, czy amatorsko rozwijany The Portal lub skrypcik innego Script Kiddie to twój problem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Joomla! - potrafi nieźle zamulić serv
Drupal (i pochodne) - potrafią sięposypać w najbardziej nieodpowiedniej chwili Wordpress - nie wiem czemu, ale po prostu do moich potrzeb - nie pasuje. Poza tym jest jakiś.... dziwny phpNuke i pochodne - żałosne.... sory, ale to dla mnie kupa śmiechu e107 - to raczej ciekawostka ezPublish - na tym miałem stronę - dziękuję smod - nie można nigdzie online przetestować jak chodzi forum (wszedzie "zarejestruj się") - pomyka phpFusion - to samo co nuke'owskie sprawy mogę pisać jeszcze i jeszcze.... Wiem co napiszecie - najlepiej jest stworzyć swojego cms'a ![]() Na koniec taka mała dygresja: nie trzeba nikogo przekonywać, ze polscy programiści uważani są za jednych z najlepszych na świecie. To dlaczego do tej pory jest tak ubogo pod względem cms'ów made in PL? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Joomla! - potrafi nieźle zamulić serv Dysponujesz konkretnym case study, czy tylko wpisem z jakiegoś bloga. Dotyczy to Joomli, czy Joomli z wtyczkami osób trzecich, dotyczy dennego hosting, czy czegoś normalnego? Drupal (i pochodne) - potrafią sięposypać w najbardziej nieodpowiedniej chwili Jakieś przykłady konkretne? I dlaczego developerzy Drupala o tym nie wiedzą, a ty wiesz? Na koniec taka mała dygresja: nie trzeba nikogo przekonywać, ze polscy programiści uważani są za jednych z najlepszych na świecie. To dlaczego do tej pory jest tak ubogo pod względem cms'ów made in PL? ![]() ![]() Bo nie potrzeba odkrywać koła na nowo? A tak poważniej to lepsze rozwiązania istnieją, tylko cel ich istnienia to nie masówka, są to rozwiązania komercyjne. A jak CMSy ci nie pasują to framework i skoduj co ci potrzeba. Ja od dłuższego czasu stosuję własne rozwiązania. Ten post edytował Riklaunim 20.11.2008, 13:24:29 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Widzę, że temat odżywa.
W tym temacie będziemy prowadzić tzw. wojnę cmsów, czyli porównywanie, co który ma i który lepszy. Reszta tematów zaczynając od dzisiaj będzie zamykana. Lista CMSów: http://pl.wikipedia.org/wiki/Por%C3%B3wnan...stem%C3%B3w_CMS Zapraszam do dyskusji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hmmm Drupal jest good
Modx jak dla mnie ma zaduzo bajerow Podoba mi sie Memht ![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 04:13 |