![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Heja,
zastanawiamy się z Żoną nad zakupem małej zamrażarki. Celujemy raczej w sprawdzone i dobre marki. Aktualnie na oku mamy 2 Liebherry: - Liebherr G 12210 Comfort - Liebherr G 1231 Comfort z czego bardziej skłanialibyśmy się do tego drugiego (jest to chyba to samo, ale z mniejszym zużyciem prądu - różnica 200 zł zwróci się wg moim wstępnych obliczeń po 16 latach, ale chyba warto). Pytanie do Was: czy moglibyście polecić jakieś inne urządzenia tego typu? Przyznam, że raczej chcielibyśmy uniknąć produktów Beko, Electrolux czy tym bardziej MPM Product ![]() Aha, to może jeszcze wymagania: - możliwie pojemna (~100 l), - szerokość max 55 cm, głębokość max 65 cm, - wygodne i głębokie szuflady (np. te z 4 szufladami odpadają - zbyt niskie szuflady), - sprawdzona firma, a przy tym cena niepowalająca z nóg. Z góry dzięki za ewentualnie porady i sugestie, pion Ten post edytował phpion 6.07.2010, 09:52:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ja bym ci polecił właśnie BEKO, które mam od już prawie 3 lat i tak bardzo zadowolony z niej jestem że hey i nie wymienił bym jej na inny model, tym bardziej że nie była droga (aczkolwiek ja mam lodówko zamrażarkę taką dużą). Ze stabilnych marek to oczywiście Boshe/Siemense.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Też początkowo celowaliśmy w Boscha/Siemensa (mamy lodówkę i zmywarkę Siemensa, pralkę Boscha i chodzą jak burza) ale szczerze mówiąc nie powalają parametrami (mała pojemność, niska wydajność mrożenia, wysoki poziom hałasu). Co do Beko: hmmm, teściowie mają taką dużą (wielkości lodówki) zamrażarkę Beko od ok. 2 lat i na razie nie ma problemów. Czasem jednak zdarzało mi się pytać będąc w kuchni "Co to?" słysząc dziwny dźwięk - okazywało się, że to ta zamrażarka.
Do tego jest pewien problem: takich małych zamrażarek jest jak na lekarstwo! Byliśmy w Euro w Katowicach i Sosnowcu, w Avansie w Sosnowcu - łączna liczba produktów to 7 ( ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to fakt że zamrażarkę czasem słychać w Beko. Ale jest tam wygodna i fajna że ten mały minus mi nie przeszkadza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego jest pewien problem: takich małych zamrażarek jest jak na lekarstwo! Byliśmy w Euro w Katowicach i Sosnowcu, w Avansie w Sosnowcu - łączna liczba produktów to 7 ( ![]() Jeżeli chodzi o Katowice: Silesia City Center - Saturn, spory wybór RTV & AGD Osiedle Paderewskiego na trzech stawach Zainteresuj się również siecią Neonet - sklepy zwykle wyglądają ubogo, lecz na zamówienie sprowadzają bardzo fajne towary. ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
To, że w jest spory wybór RTV/AGD to wiem. Tyle tylko, że konkretnie takich sprzętów jest jak na lekarstwo (lodówek, pralek itp. jest mnóstwo, ale zamrażarek mało). W SSC nie byliśmy, pewnie się tam wybierzemy w najbliższym czasie. Jeśli natomiast chodzi o Neonet to jestem do niego jakoś uprzedzony; nigdy nic tam nie kupiłem, ale nie sprawia na mnie pozytywnego wrażenia, więc sobie daruję.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pooglądaj w sklepach, później na internecie i sobie policz co Ci się bardziej opłaci. IMHO na internecie będziesz miał o wiele większy wybór, ale nie zawsze jest to plusem
![]() Pamiętaj tylko, że mogą sklepy (jeśli produktów takiego typu mają mało) dać większą marżę. Ja chciałem kupić sobie drukarke taką z dotykowym ekranem to okazało się że w MM było 50% drożej niż w neo24 z przesyłką. Btw. Czytając tytuł tematu myślałem że ci chodzi o jakąś zamrażareczkę do szuflady do biurka ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 01:54 |