![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam i pozdrawiam
![]() Chciałbym napisać prosty sklep internetowy sprzedający programy, który byłby jak najbardziej automatyczny - powinienem nic przy nim nie robić, oprócz sprawdzania czy wciąż działa i dodawania nowych programów ![]() Jaka jest moja wizja? User ściąga wersje Shareware. Testuje ją do woli (ograniczone opcje, nieograniczone czasowo), po czym może się zdecydować na zakup. Program wylicza id komputera, na podstawie zainstalowanych urządzeń (chodzi mi o jakąś wartość unikalną w skali komputera ![]() ![]() Pytania: 1.) Jakie są możliwe formy płatności przez stronę, które byłyby automatycznie odczytywane przez serwer? (ja czasami przez dwa tygodnie nie mam netu i nie mogę pozwolić, żeby klient po wpłacie czekał tak długo na odpowiedź ![]() ![]() 2.) Jakie są wasze doświadczenia z płatnościami przez SMS? Czy warto coś takiego wprowadzać? Z jednej strony, duże ułatwienie jak ktoś nie ma konta, lub ma konto w banku, który nie obsługuje transakcji przez internet (musi się osobiście pofatygować do banku, żeby kupić jeden program - chyba mu się nie będzie chciało ![]() ![]() Z góry dzięki za wszelką pomoc ![]() -------------------- Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje przejrzeć banki internetowe, polcard tam są najczęsciej opisy co i jak...wszystko jjest do napisania w końcu jesteś informatykiem więc wiesz, że wystarczy serwer Linux i php a wszystko się zrobi w necie..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1.) Jakie są możliwe formy płatności przez stronę, które byłyby automatycznie odczytywane przez serwer? allpay.pl ? Cytat 2.) Jakie są wasze doświadczenia z płatnościami przez SMS? Czy warto coś takiego wprowadzać? mało opłacalne - za np. smsa za 10,98 dostajesz 3,5zł. Najlepiej wprowadź obie możliwości płatności i za przelew daj troche mniej - wtedy ludzie chętniej (ci oczywiście którzy mają taką możliwość - a ich pewnie by była większa część) robili przelewy a ty byś więcej z tego dostawał ![]() -------------------- Nilhir's Blog
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:35 |