![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcialem sobie pobrac drzewko procesow z linuxa czyli komenda pstree i zapisac do pliku php zapisuja mi je jako ISO chcialbym by zapisal je do formatu UNICODE Czy jest taka mozliwosc! Lub ma ktos jakis sposob zeby przegladarka automatycznie wladowala ten typ! robilem juz wszystko! w html jest oczywiscie <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> ale i tak laduje strone w ISO dopiero po ustawieniu kodowania recznie IE wysietla dobrze dzewko! Dlatego pomyslalem zeby zapisac do pliku w formacie UNICODE a potem wladowac w dokument php ale jak zapisze normalnie fwrite w linuxie to zapisze rozne krzaczki! Pod windowsem jak zapisze do doc.txt to normalnie zapisuje tak jak ma byc! zna ktos prosty sposob na to? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem taki problem, że nie chciało mi wyświetlać UTF-8. Zmieniłem w konfiguracji apache zmienną DefaultCharset (czy jakoś tak, poszukaj sobie) na UTF-8 i wszystko ładnie wyświetla teraz.
Do pisania używam Winsyntax 2.0, który ma to kodowanie wbudowane ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki !
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.05.2025 - 06:30 |