![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały problem. Otóż stworzyłem coś jakby generator stron www, mam formularz gdzie uzytkownik wprowadza dane, klika na generuj i wyświetla się strona zawierająca wprowadzone przez niego dane. Wszystko działa dobrze, ale chciałbym wyświetlić kod HTML nowo powstałej strony, tak, żeby użytkownik mógł go skopiować i wkleić do np. notatnika. Nie chodzi mi o PPM i pokaz zrodlo strony bo "generator" jest raczej dla laikow, ktorym wszystko tzreba jasno i wyraznie wyswietlic na ekranie. Jak to zrobić? Oczywiście chodzi mi o sam kod wynikowy, bez PHP. Proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trza zamienić tagi na encje.
-------------------- Kto rano wstaje ten leje jak z cebra.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
umieść go w znaczniki <pre></pre>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba już sobie z tym poradziłem, umieściłem kod między znacznikami <textarea>, wcześniej nie działało bo wrzuciłem między ten znacznik deklarację fukcjii która już wcześniej była zadeklarowana.
A przy okazji, czy jest możliwe stworzenie rpzycisku "Kopiuj do schowka"?? Chodzi mi o całkowite uproszczenie całego procesu dla użytkownika. Ten post edytował Qbaaa 15.12.2009, 09:35:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
tylko IE daje możliwość kopiowania do schowka za pomocą JS, musisz coś we flashu znaleźć.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.04.2025 - 03:41 |