![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jestem laikiem i nie wiem, jak to zrobić. Jak zastosować SSL w swoim sklepie np? Prosze o pomoc! Czy trzeba wkleic jakis kawałek kodu? Jak to sie robi?
|
|
|
|
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%)
|
Chodzi Ci o konfigurację serwera, czy wykorzystanie już skonfigurowanego serwera z szyfrowaniem?
Jeżeli chodzi o to pierwsze, to muszę Cię poprosić o szczegóły konfiguracji serwera - system operacyjny i serwer z jakiego korzystasz... Jeżeli chodzi o to drugie, to poprostu musisz podać pełne adresy do plików (https://www.sklep.pl/plik.php)... nie możesz zapomnieć o dodaniu tego magicznego S na początku adresu... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chodzi mi o obydwie rzeczy.
Uzywam serwera Apache i Windowsa XP. |
|
|
|
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%)
|
To niestety muszę Cię zmartwić, ale sprawa nie jest aż taka prosta...
Ja bym Ci na początek proponował poszukać w googlach... Mi to pomogło... Natomiast jeżeli Ci się nie śpieszy, to proponuję poczekać, aż skończę pisać artukuł na ten temat... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%)
|
Czyli w chwili obecnej nie istnieje mod ssl do apace pod windowsa?? bo ja go szukalem tez dosc dlugo ale znalazlem tylko zrodla i pewnie musialbym to skompilowac Bakus??
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
|
|
|
|
Nie... Istnieje specjalna wersja apacha dla windowsa z obsługą SSL, lecz niestety jedyne co mogę w tym temacie powiedzieć, to to, że mam taki instalatorek, aczkolwiek niestety przez zapomnienie nie zapisałem sobie adresu stronki z jakiej to pobierałem... jak chcesz, to kliknij po pliczek tu:
http://ftp.idn.myftp.org/apachessl-1.3.6-win32.exe (działa chyba tylko w win98 -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%)
|
Na pewne dziala na W2k3 i transfer mam calkiem dobry kolo 20 kb/s wienc nie jest zle
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
|
|
|
|
Chodziło mi o transer pliku z mojego serwera...
Niestety łącze czasami zawodzi... A co do Apacha - miałem gdzieś pakiet instalacyjny dla Apache 2.x ale się zapodział... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
|
Jakbys go znalazl to bylbym wdzieczny za zapodanie linka albo wyslanie
|
|
|
|
|
|
hehehe jak znajde...
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
|
Plik mod_ssl.so znajduje sie tutaj teraz tylko trzeba znalezc opis z conf i mozna uzywac :wink: 8)
|
|
|
|
|
|
i tu Cię mam... bo nie można...
Potrzebne są jeszcze pliki: mod_ssl.pdb libeay32.dll ssleay32.dll I do tego wszystkiego wszystkie muszą być ze sobą kompatybilne i działać pod danym systemem operacyjnym... Pod Windows 2003 Server PL dla przykładu działa tylko ssl_module 2.0.48.0. Dla Win 2000 i WinXP działają na pewno wersje 2.0.47.0 i nowsze... Pliki libeay32.dll i ssleay32.dll można wziąść z dystrybucji php (najlepiej 4.3.6) a mod_ssl.pdb poszukaj sam co do configa... kłania się manual apacha... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
|
Ten mod_ssl.so wersja 2.0.48 libeay32.dll i ssleay32.dll mam spod php 4.3.6 mod_ssl.pdb mozna znalezc tutaj tylko jak ja mam to makefile odpalic?? zapisac to w bacie czy jak??
edit <-- 8:50 --> nmake /F Makefile.win edit <-- 14:22 --> niestety nie dziala... -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
|
|
|
|
|
|
Wrong Way...
Nie tędy droga... A co... nie będę tak rozgłaszał tajemnicy dziennikarskiej -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
|
Editowalem przed pw :wink: i ni licha nie radze sobie z generowanie certyfikatow i kluczy zaczelo mnie to przerastac
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
polecam xampp'a http://www.apachefriends.org/en/xampp.html - zawiera mod_ssl i jest po windowsa jak i pod linuxa
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 02:17 |