![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Planuję stworzenie newslettera, w związku z tym zastanawiam się nad metodą samego wysyłania maili. Przeglądałem wątki na forum, w których ten temat był już poruszany, jednak nie znalazłem jednoznacznego, właściwego rozwiązania problemu. Informuję z góry, że interesuje mnie newsletter na powiedzmy kilkanaście tysięcy adresów. Adresy będą przechowywane w bazie MySQL. Co więcej, ma to być robione nie z maszyny stojącej u mnie, a z wykupionego konta hostingowego. Z tego co czytałem, w grę wchodzą następujące rozwiązania: - skrypt pobierający kolejno adresy z bazy i wysyłający maile - problemem jest max. czas wykonywania skryptu - wątpię, że zdąży mi się wysłać te kilkanaście tys. maili - Cron - jednak czy admin serwera się nie "podirytuje" faktem, że raptem jakiś proces obciąża mu na maxa maszynę i łącze i go nie wyrzuci? Kolejna sprawa to możliwość wykorzystania pola BCC. Nie wiem jednak na ile jest to skuteczne, ile adresów maksymalnie da się wpisać, itp. Zwracam się z uprzejmą prośbą do bardziej doświadczonych o pomoc w wyżej opisanej kwestii, na pewno nie jeden (jedna (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) z Was spotkała się już z tym problemem. Będę wdzięczny za wszelkie rady i wskazówki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 20:50 |