![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Otóż posiadam gotowy rozbudowany skrypt zainstalowany na vps. Chciałbym sprawdzić czy w czasie wykonywania kodu php nie jest wysyłane żądanie do innego serwera, bo coś mi strasznie zamula i podejrzewam, że gdzieś jest zaszyte zapytanie sprawdzające czy user jest zalogowany na gmailu/fb lub podobnym serwisie.
Czy jestem w stanie jakoś dojść do tego za pomocą logów serwera, albo jakoś inaczej bez przeglądania całego skryptu linia po linii? Na serwerze mogę również coś doinstalować co by takie żądania na zewnątrz logowało, jeśli nie ma tego w standardzie. Serwer to typowy LAMP. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj profilera, będziesz wiedział dokładnie co Ci zamula. http://www.xdebug.org/docs/profiler
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję bardzo - jakoś tak się zafiksowałem na tym rozwiązaniu ze śledzeniem ruchu z serwera, że nie pomyślałem o najlepszym rozwiązaniu. Co prawda za pomocą polecenia netstat wyłapałem wstępnie problem, ale nadal nie wiedziałem o co dokładnie chodzi. Profiller pokazał dokładnie jak na dłoni, że programista zrobił mały fackup i na każdej stronie pobiera i parsuje plik xml, który jest potrzebny tylko raz na głównej...
Jeszcze raz dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 13:15 |