![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić test, który sprawdza czy kolejna wartość w pętli foreach jest taka sama. Jest tak funkcja same as w twigu ale nie mam pomysłu jak to zrobić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy po czym iterujesz, ale jeżeli jest to zwykła tablica z indeksami numerycznymi, to po prostu sprawdź czy nie jesteś na ostatnim elemencie tablicy i porównaj aktualny element z elementem o kluczu o 1 większym: http://twig.sensiolabs.org/doc/tags/for.html -> zwróć uwagę na zmienną loop.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo wiem jak to zrobić. Według twojej rady może jakiś przykład
W twoim rozwiązaniu porównuje index a nie wartości. Chodzi mi, aby wyświetlało mi pierwszy element w tabeli a jak jest taki samy to pustą komórkę. Zrobiłem tak ale mi nic nie wyświetla teraz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ty nie masz sprawdzac czy nastepna jest taka sama. Ty masz sprawdzasz czy poprzednia byla taka sama i jak tak to walic PUSTO.
W tym celu zapisujesz aktualny stan iteracji w zmiennej (http://twig.sensiolabs.org/doc/tags/set.html) a linijke wczesniej porownujesz akutalny stan do tej zmiennej .Jak sa takie same znaczy ze poprzednia byla taka sama -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Logika sie klania...
Najpierw przypisujesz potem sprawdzasz. Toz logiczne ze po przypisaniu beda takie same Napisalem wyraznie, ze LINIJKE WCZESNIEJ masz sprawdzac a nie pozniej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Miales taki kod:
{% set foo = details.o_name%} {% if foo == details.o_name %} <th class="text-center "></th> {% else %} <th class="text-center ">{{details.o_name}}</th> {% endif %} jedyne co miales zrobic, to przeniesc set za IF: {% if foo == details.o_name %} <th class="text-center "></th> {% else %} <th class="text-center ">{{details.o_name}}</th> {% endif %} {% set foo = details.o_name%} Dodatkowo przed PETLA daj {% set foo = '' %} aby foo mialo jakas poczatkowa wartosc -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:05 |