![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Problem polega na tym że mam stronę na komputerze który służy jako serwer i mam tam oczywiście dostęp do roota, chciałbym przenieść ją na serwer który wykupiłem w firmie hekko ale tam nie mam dostępu do roota i każda nowa baza danych tworzy się w jednej już głównej bazie, natomiast strona potrzebuję kilkunastu baz oddzielnych, czy jest jakaś możliwość przeniesienia tych baz w inny sposób ? importowanie ich oczywiście nie działa bo nie mogę tak naprawdę stworzyć nowej oddzielnej bazy. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%)
|
Być może hosting daje Ci do dyspozycji tylko jedną bazę danych, jeśli tak to musisz "posklejać" wszystkie bazy dodając im jakieś prefiksy i pozmieniać zapytania lub zmienić hosting. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
A jeśli hosting daje możliwość założenia kilku baz (a owi Panowie chyba dają) to z poziomu php_my admin możesz dodać kolejną bazę i przez phpmyadmin zaexportować dane z swojej bazy. I analogicznie proces powtórzyć dla każdej bazy. Pytanie tylko, po co Ci kilka baz mysql na jednej stronie? ;] Ten post edytował ShadowD 10.03.2010, 20:09:32 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cały problem polega na tym że strony nie budowałem ja i nawet nie znam haseł do tych baz, hosting daje mi teoretycznie możliwość założenia nieograniczonej liczby baz ale są to tylko bazy z prefixem w jednej bazie danych której nie moge opuszczać. Jedynym znanym mi hostingiem z takimi możliwościami jest dreamhost ale na to mnie nie stać... przyznam że jestem zielony w sql dlatego zwracam sie do Was o pomoc, jeśli w ogóle jest możliwość przeniesienia tych baz danych na taki hosting jak hekko prosiłbym o bliższy opis - jestem w stanie się odwdzięczyć finansowo za fachowe porady
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%)
|
1. Exportujesz obecne dane do plików, ile baz tyle exportów.
2. Wchodzisz do phpmyadmin, tworzysz tyle baz ile masz plików i do każdej inpotrujesz określony plik. 3. Wchodzisz w pliki konfiguracyjne strony/programy i ustawiasz nowe nazwy baz danych, hasła i użytkowników. Koniec, Gwarantuję Ci że to wszystko da się zrobić, problem możesz mieć w pkt.3 programista tworzący tą stronę jeśli korzysta z kilku baz pewnie bezcelowo dane do mysqli trzyma też porzucane po całym systemie... Btw. Nie mylisz pojęcia bazy z tabelą? ;> Ten post edytował ShadowD 10.03.2010, 21:55:05 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 10.06.2026 - 14:02 |