![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie działa mi taki skrypt:
skrypt.php
2plik.php
I mam problem, bo napis się pokazuje (Biedronki są w kropki) a napisu jako klucza do tablicy nie mogę przekazać, pytanie dlaczego? Co więcej zmienną $var mogę wywołać wszędzie dalej w pliku tak samo? Więc nie jest to kwestia globalizacji zmiennej.... Będę wdzięczny za wsparcie. Ten post edytował marcwars 17.12.2011, 00:32:03 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Widocznie pliki mają różne kodowanie.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Na rozwiązanie już sam wpadłem, ale wciąż nie mam pojęcia czy to związane z kodowaniem zmiennych, raczej chyba nie (niepewnym, bom nie fachowiec, dopiero się uczę) obie zmienne są typu string i specjalnie użyłem bez polskich znaków.
Tak naprawdę był to fragment większego pliku (z innego postu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=189561&hl=), który postanowiłem uprościć, aby był bardziej czytelny. W istocie wyłapanie zmiennej z tablicy zadziałało, kiedy zamiast zmiennej $var, dałem jej źródło, czyli zmienną $_GET['x']. Część kodu, której nie podałem wyglądała tak:
Natomiast 2plik.php wygląda następująco:
Dla wyjaśnienia dodam, że funkcja remove_pl po prostu zmienia polskie znaki na łacińskie. Dziękuję za odpowiedź, bo cycofiasz jesteś jedynym odważnym, chociaż wiele osób przeglądało oba posty. 12 godzin ślęczenia:( Temat można uznać za zamknięty (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 9.01.2026 - 15:01 |