![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy z nas programistów poza programowaniem w php, Javie lub innych zajmuje się świadomie lub nieświadomie programowaniem życia. Każdego dnia przechodzimy przez różnego rodzaju if-y i switch-e, które potem rzutują jak wygląda nasze życie po interpretacji przez serwer Życie. Czasem chcielibyśmy wrócić do wcześniejszej wersji życia, czasem gubimy się w jego skomplikowaniu, czasem boimy się co dalej...
Chciałbym napisać Wam o ofercie Najlepszego Programisty – Jezusa Chrystusa (Heaven Certified Programmer). Oferuje On całkowicie bezpłatnie najlepszy framework na życie – GospelApp. Przystępując, pierwszym krokiem jest usprawiedliwienie Cię i uwolnienie od wszelkiego poczucia winy. Wchodzisz w to, taki jaki jesteś, nie musisz nic modyfikować i naprawiać sam. Jezus daje Ci pojednanie z niebem, akceptację, miłość. Od teraz nie musisz babrać się w bugach i niskopoziomowych brudnych actionach. W zamian dostajesz Ten Commandments Metodology. W opinii wiekszości programistów panuje mylna opinia, że jest to zagmatwana i praktycznie niewykonalna metodologia. Jednak tak naprawdę jest to metodologia, która jak żadna inna dba o Ciebie, czyli programistę. Strzeże Twoje serce, Twoje relacje z najbliższymi, daje Ci światło i nadzieję. Po pewnym czasie zauważasz jak czysty i wolny jest twój kod. Stajesz się spokojniejszy. Widzisz, że wszystko staje się pewniejsze i skalowalne. A przede wszystkim, wiesz że to co budujesz z Najlepszym Programistą przetrwa wieki. Kolejna mylna opinia na temat programowania z Jezusem, to to że jest to bardzo nieopłacalne. Jako programista z paroma latami stażu u niego, muszę powiedzieć, że jeśli jesteś młodym Yupie, nastawionym na harówkę, wielką kasę, bezwzględny zysk, to to nie jest oferta dla Ciebie. Ale jeśli interesuje Cię stały rozwój, spokojna ale zgodna z Twoimi pasjami i zainteresowaniami robota, jeśli lubisz robić coś bezinteresownie, to wchodząc w ten biznes, On gwarantuje Ci, że roztoczy nad Tobą szczególną opiekę, da Ci to co naprawdę jest najlepsze, zamiast tego co wydaje się najlepsze. Zapytasz, z jakiej racji mam wchodzić w to? Dlaczego mam robić dla tego Kogoś, choćby nie wiem jakim był programistą? Przede wszystkim Najlepszy Programista stworzył Cię, On Ci dał i daje życie, każdego dnia gdy się budzisz. On zna Twoje serce, Twoje plany, marzenia, a także obawy i lęki. Pomimo, że w życiu często popełniałeś błędy, On Cię nigdy nie opuścił. Jezus jest tak naprawdę kimś bliższym niż ojciec, matka i najlepsi przyjaciele. On Cię kocha bezinteresownie. Nawet jak odrzucisz Jego ofertę, ona będzie czekać cały czas na Jego biurku. Wyjątkowa i zaprojektowana specjalnie dla Ciebie, z mnóstwem ciekawych pomysłów, designów, przygód i gratisów. Może nie jesteś dziś gotów. On rozumie. Ale daj Mu szansę. Zaproś Go na rozmowę, zadawaj pytania, poznaj Go, czytaj dokumentację (czyt. Biblię). Nie będziesz żałował! Nigdy! ![]() Miłością wieczną umiłowałem cię, dlatego tak długo okazywałem ci łaskę. Jer. 31,3 -------------------- IT Pracownia Strony Joomla
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udostepnisz jakieś API do tego frameworka?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oficjalne API to Biblia
![]() Z ciekawych stron na ten temat polecam: http://nadzieja.pl/ http://www.dzikieserce.org/index.php -------------------- IT Pracownia Strony Joomla
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawie ujęty temat. n1
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eeeeeeee, dawno nie aktualizowana coś. 2000 lat prawie. Wolę Symfony.
Ten post edytował LBO 8.05.2006, 20:48:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przypominają mi sie czasu kiedy na ulicy mnie zaczepiaja ludzie i zadają pytanie " skad jest zycie " i takie tam pierdoły.
A moze jestes jednym z zołnierzy dyrektora rydza .. hahah |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacząłem czytać i skonczyłęm na słowach: "Chciałbym napisać Wam o ofercie Najlepszego Programisty – Jezusa Chrystusa ".....
Ja jestem niewierzący, i nie wiem jak inni, ale ja mam dośc wszelkiego rodzaju świadków jehowy i innych tego typu natrętów łażacych po domach czy zaczepiających mnie na ulicach - a teraz jeszcze do forum sie dorwali ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jako programista z paroma latami stażu u niego, muszę powiedzieć, że jeśli jesteś młodym Yupie, nastawionym na harówkę, wielką kasę, bezwzględny zysk, to to nie jest oferta dla Ciebie. Ale jeśli interesuje Cię stały rozwój, spokojna ale zgodna z Twoimi pasjami i zainteresowaniami robota, jeśli lubisz robić coś bezinteresownie, to wchodząc w ten biznes, On gwarantuje Ci, że roztoczy nad Tobą szczególną opiekę Masz jego GG? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@spenalzo to jak choroba . jak ma Cie dopaść to Cie dopadnie...
PS co ma TEOLOGIA z php ? Nowy testament to pewnie manual a stary system szablonów... |
|
|
![]()
|
|
Cytat(acztery @ 2006-05-08 22:00:31) @spenalzo to jak choroba . jak ma Cie dopaść to Cie dopadnie... PS co ma TEOLOGIA z php ? Nowy testament to pewnie manual a stary system szablonów... Stary Testament to raczej ostatni release, a Nowy na CVS. I rzeczywiście, wydaje mi się, że jednak ten temat, jakkolwiek Hydepark jest elastyczny, nie pasuje do tego forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh sam byłem ciekaw reakcji ludzi
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to niby jest? nawracanie programistow? takie nastroje panuja w kraju ale forum trzeba bronic. Popieram Spenalzo. Ten caly tekst fanatyzmem zalatuje strrasznie.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(spenalzo @ 2006-05-08 19:58:06) Ja jestem niewierzący, i nie wiem jak inni, ale ja mam dośc wszelkiego rodzaju świadków jehowy i innych tego typu natrętów łażacych po domach czy zaczepiających mnie na ulicach Nie wydaje mi się, żeby ten tekst był ani natrętny ani łażący po domach ![]() Ale jeśli kogoś dotknąłem to przepraszam najmocniej. Rozumiem, że często mamy uraz do wszystkiego co związane z radiem ojca dyrektora czy swiadkami, ale nie wylewajmy dziecka z kąpielą. Jeśli odcinamy się od wszystkiego co związane z duchowością czy religią, ograniczamy się. -------------------- IT Pracownia Strony Joomla
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(jafet @ 2006-05-08 22:18:41) Jeśli odcinamy się od wszystkiego co związane z duchowością czy religią, ograniczamy się. Według Ciebie ![]() Ja też jestem niewierzący, popieram spenalzo. :] @spenalzo - wybraliśmy ten sam cytowany fragment ciekawe ... Ten post edytował strife 8.05.2006, 21:29:35 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, ja nie mówie o ojcu dyrektorze bo to już w ogole sie cisną słowa niecenzuralne
![]() Cytat Jeśli odcinamy się od wszystkiego co związane z duchowością czy religią, ograniczamy się. Bo ja wiem? Według mnie pewnym ograniczeniem jest niemożność spojrzenia na świat (mowa głownie o polakach) przez pryzmat czegoś jak "bóg nie istnieje"... Swojego czasu chodziłem do kościoła, ale po pewnym czasie przestałem gdyż stwierdziłem, że to w ogole do mnie nie dociera - wręcz przeciwnie. Tymczasem pewnie połowa ludzi chodzi do kościoła tylko po to, żeby to odbębnić i mieć świety spokoój - jak dla mnie taką wiarę to o kant dupy można potłuc... jest to oszukiwanie wszystkich dookoła.... a najbardziej siebie samego. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a dla mnie ten tekst jest śmieszny... nie wiem dalczego patrzycie na niego pod kątem religijnym.... jestem katolikiem i traktuje go raczej jajcarsko... jako pomysł jakiegoś gościa
|
|
![]()
|
|
Cytat(Master Miko @ 2006-05-08 22:30:48) a dla mnie ten tekst jest śmieszny... nie wiem dalczego patrzycie na niego pod kątem religijnym.... jestem katolikiem i traktuje go raczej jajcarsko... jako pomysł jakiegoś gościa ![]() Wybacz, ale skoro jest tam WYRAŹNIE napisane o Chrystusie to pod jakim kątem mamy na to patrzeć? Programowania? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(spenalzo @ 2006-05-08 20:27:01) Bo ja wiem? Według mnie pewnym ograniczeniem jest niemożność spojrzenia na świat (mowa głownie o polakach) przez pryzmat czegoś jak "bóg nie istnieje"... Swojego czasu chodziłem do kościoła, ale po pewnym czasie przestałem gdyż stwierdziłem, że to w ogole do mnie nie dociera - wręcz przeciwnie. Tymczasem pewnie połowa ludzi chodzi do kościoła tylko po to, żeby to odbębnić i mieć świety spokoój - jak dla mnie taką wiarę to o kant dupy można potłuc... jest to oszukiwanie wszystkich dookoła.... a najbardziej siebie samego. I tu się z Tobą zgodzę. Religia na pokaz jest g... warta. I do mnie też nie docierały ceremonie i to co się działo w kościele. Ale moim zdaniem trzeba rozdzielić w pewnym sensie religię, która coraz bardziej się upolitycznia od Boga. I wiele razy patrzyłem na świat jak Ty - "Boga nie ma...". Ale potem rezygnowałem z tego bo bez sensu jest żyć, myśląć że te 20-30-40 lub 70 lat to wszystko. Poza tym ktoś musiał to wszystko zaimplementować. Jak widzisz jakiś najprostszy skrypt w neci to myślisz se: "ktoś go napisał", ale jak widzisz świat, przyrodę, samo to, że jesteś i myślisz... Ktoś to musiał stworzyć. -------------------- IT Pracownia Strony Joomla
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze tekst po prostu mial zmusic nas "programistow"
![]() ![]() Nie lubie jak mi wciskaja ulotki o bogu i pukaja mi do dzwi w celu nawrocenia, ale ten tekst zaciekawil mnie pod wzgledem stylistycznym i merytorycznym. Nie wiem po co sie obrazac i rozstrzasac inne rzeczy na temat wiary, skoro tresc nie ma formy "sekciarskiej", a jest raczej proba hmm dotarcia do pewnej grupy ludzi uzywajac ich jezyka. |
|
|
![]()
|
|
no prawda... ale jak to czytałem pod kontem pomysłu niż religii
![]() a tak btw. zadam "popularne" pytanie: Czy to was obraża? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:39 |