![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2010 Skąd: Fulda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Saki 26.02.2011, 17:08:48 -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
Server: Debian; Desktop: Mac Mini 10.8.1, ArchLinux XFCE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linijka 21:
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2010 Skąd: Fulda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linijka 21: Ok dzięki! A teraz nie działa logowanie. -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim to nie tworzysz tutaj nowej bazy, tylko nową tabelę. Milion użytkowników to u Ciebie milion tabel zawierających tylko hasło i jakiś znak. To nie jest optymalne i w ogóle jest bez sensu. Powinieneś utworzyć jedną tabelę użytkowników i w niej zapisywać nazwę użytkownika, hasło i ów znak. Tabelę możesz stworzyć wcześniej, a skrypt tylko i aż dodaje, edytuje lub usuwa konkretne rekordy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
PS: poczytaj przyklejone tematy o bezpieczeństwie, bo Twój skrypt jest dziurawy.
A najlepiej zacznij od przeczytania kursu PHP+MySQL, bo to podstawy podstaw. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Przede wszystkim to nie tworzysz tutaj nowej bazy, tylko nową tabelę. Milion użytkowników to u Ciebie milion tabel zawierających tylko hasło i jakiś znak. To nie jest optymalne i w ogóle jest bez sensu. Powinieneś utworzyć jedną tabelę użytkowników i w niej zapisywać nazwę użytkownika, hasło i ów znak. Tabelę możesz stworzyć wcześniej, a skrypt tylko i aż dodaje, edytuje lub usuwa konkretne rekordy. mysql_query('CREATE TABLE '.$user.'(password TEXT, znak TEXT, date TEXT, freq TEXT, mode TEXT, power TEXT, time_start TEXT, rst_sent TEXT, rst_rcvd TEXT, time_stop TEXT, qso_call TEXT, imie TEXT, city TEXT, code TEXT, qsl_sent TEXT, qsl_rcvd TEXT, komentarz TEXT(200))') or die ('Taki uzytkownik juz istnieje!'); ![]() Ten post edytował Saki 26.02.2011, 17:15:41 -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz nam wytłumaczyć po co chcesz tworzyć dla każdego usera osobną tabelę?
|
|
|
![]()
|
|
Możesz nam wytłumaczyć po co chcesz tworzyć dla każdego usera osobną tabelę? Bo chce zrobić QSO LogBook, i inaczej sie nie da, trzeba tworzyć dla każdego tabelkę ![]() Ale mój serwerek ma duży dysk więc nie ma problemu z miejscem ![]() A możesz mi pomóc przy logowaniu? ![]() Ten post edytował Saki 26.02.2011, 17:21:59 -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_query('CREATE TABLE '.$user.'(password TEXT, znak TEXT, date TEXT, freq TEXT, mode TEXT, power TEXT, time_start TEXT, rst_sent TEXT, rst_rcvd TEXT, time_stop TEXT, qso_call TEXT, imie TEXT, city TEXT, code TEXT, qsl_sent TEXT, qsl_rcvd TEXT, komentarz TEXT(200))') or die ('Taki uzytkownik juz istnieje!'); ![]() Kolego wpisanie czegokolwiek do Twojego formularza stworzy Ci nową tabelę. Więc co z tego, że jeśli użytkownik krysia11 istnieje, to wywala błąd. Bo skoro krysia111 już nie ma własnej tabeli, to błędu nie wywali. Ile może być takich Kryś? Nawet dla żartu może Ci ktoś bazę danych zapchać. Da się da i na pewno jest to inaczej zrobione. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:47 |