![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcę za pomocą JS wywołać plik .php. Będzie on zapisywal pewne dane. Nie może się on otwierać w nowym oknie. Chcę aby JS poprostu otworzyła tą stronę - coś w stylu fopen(). Prosiłbym o podanie gotowego przykładu, gdyż z JS jestem ciemny. Z góry dzieki za odp. Ten post edytował kirkor0 2.04.2007, 22:39:04 -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wykorzystać do tego AJAX. (np. advAjax).
Możesz też spróbować innej kombinacji: w momencie kiedy JS ma ten plik wykonać zrób coś takiego:
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spoko!
![]() ![]() Ale ja mam coś takiego: Kod <div onclick=""></div> To teraz co tu podac? Tez document.write? Jeszcze jedno pytanko: Bo to ma być system zarządzania reklamami. I to kliknięcie będzie wywoływało skrypt z aktualizacją ilości klikniec. I chce miec pewnosc, ze dane zostana zapisane zanim strona zostanie otworzeona. Masz jakis pomysl? ![]() PS. Od razu zaznaczam, że nie mogę zamieniać linków do stron i robić header'a. Ten post edytował kirkor0 3.04.2007, 18:55:16 -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, możesz spróbować jeszcze tak:
(zaznaczam - dość to kombinacyjne :) JS: Kod function doClick() { var tmp = new Image(); tmp.src = 'adres_twojego_pliku.php'; } No i w onclick dajesz tę funkcję. Nie jestem pewny czy to zadziała jednak - musisz sprawdzić. Dalej - znaczy, że kliknięcie na ten DIV ma wywołać coś, co policzy te kliknięcie i następnie wykonane przekierowanie z poziomu JS (window.location)? Wydaje mi się, że już wywołanie tak jak napisałem wykona plik po stronie serwera, więc powinno chyba być ok. Jak pisałem - musisz przetestować. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Działa jak ta lala!
WIelkie dzieki! ![]() -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:58 |