![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 1 Dołączył: 3.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod
Jest to oczywiscie czesc formy, z tym ze jak widac wcisniecie przycisku nie wywoluje javascriptowej funkcji submit, a inna, stworzona na potrzeby strony funkcje. Problem polega na tym, ze w tej sytuacji, button nie reaguje na ENTER. Trzeba go kliknac Pytanie, czy da sie to jakos obejsc. Zalezy mi na tym, zeby wcisniecie buttona wywolywalo funkcje memberLogin. Moze wstawic submit button z 'onclick' i podstawic obrazek w tlo (stylem) ? Prosze o sugestie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wywal tego onclick, a funkcje dodaj na onsubmit w formi:
ta funkcja cos powiina zwracac, true lub false i powiino byc tak: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 1 Dołączył: 3.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm
no nie wiem gdzie mam blad, nie reaguje wogole na ENTER |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz ma reagować na przycisk ENTER?
To potrzebujesz jednak pola <input type="submit"... />. EDIT: A resztę napisał @nospor. Ten post edytował JaRoPHP 1.12.2006, 13:12:12 |
|
|
![]()
|
|
nie jest potrzebny... Jesli dodajesz onclick z wywolaniem funkcji document.submit powinien reagowac
ponizszy przyklad dziala (reaguje na enter) bez problemu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no za cholere nie moge znalezc roznicy pomiedzy dzialaniem tych dwoch kodow co wkleilem. Drugi reaguje na eneter bez problemu. Pierwszy reaguje tylko na klikniecie, co swiadczy ze nie ma bledu w kodzie onclick
|
|
|
![]()
|
|
Aby formularz reagował na przycisk ENTER, to albo musi mieć <input type="sumbit" />, albo przycisk (ew. obrazek), w którym przypisujesz onclick="document.submit()".
Ten submit musi się gdzieś pojawić (w pierwszym przypadku u Ciebie @soska66 go nie było, dlatego nie było również reakcji na ENTER). Ten post edytował JaRoPHP 1.12.2006, 13:48:05 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Fragment pierwszego kodu:
Fragment drugiego kodu: Dopiero w drugim masz document.submit(), i ten reaguje na ENTER. W pierwszym nie ma submitu() (co widać na załączonym obrazku (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ), i nie ma reakcji. |
|
|
![]()
|
|
nie no zaraz.... czy ja gdzies napisalem ze ten drugi reaguje? Wlasnie nie, i w tym problem... Ten 'drugi' kod z submitem nie reaguje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował soska66 1.12.2006, 14:15:04 |
|
|
![]()
|
|
no za cholere nie moge znalezc roznicy pomiedzy dzialaniem tych dwoch kodow co wkleilem. Drugi reaguje na eneter bez problemu. Cytat nie no zaraz.... czy ja gdzies napisalem ze ten drugi reaguje? Poza tym, widzę różnicę pomiędzy wklejonymi kodami. Jeden ma tylko jedno pole typu text, drugi więcej. I ten, gdzie jest ich większa ilość, nie działa (pomimo, że ma document.submit()). Proponuję umieścić przycisk submit w formularzu, natomiast do znacznika form dodać zdarzenie onSubmit(fun()). |
|
|
![]()
|
|
ten trzeci reaguje bez problemu bo to zupelnie inny kod (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) a ty porownales dwa te same, tylko ze jeden przed zmiana a drugi po
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:29 |