![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie(moze podam przykład):
mam <textarea> a w nim text, powiedzmy "jakis tam tekst" i teraz mam button który chce aby dodawał mi do tego textu jakis inny text np "jakis inny text" i w <textarea> mialbym wtedy: "jakis tam tekstjakis inny text" chodzi mi o to czy da sie to zrobic bez odswiezania strony a jesli sie da to czy ktos moze mi napisać JAK? ![]() taraz zauwazyłem chodzi mi o to samo co jest na tym forum jak piszemy posta (php, MANUAL, SQL ......) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
da się zastosuj javascript
![]() ![]() może tak: w body wrzuć coś takiego natomiast w head pierwszy skrypt dodaje, twój dodatkowy tekst to pola textarea, drugi sprawia że podczas odświeżenia strony znowu masz swój pierwotny tekst w polu textarea |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function addText(f) { f.area.value += f.button.value; } Chyba najprostszy z możliwych ![]() I powinien być type="button" a nie submit. PS. Ja nie lubię dawać onload do body ![]() Ten post edytował lopik 1.02.2007, 11:24:28 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wielkie dzieki zaraz to sprawdze
[edit] Super wszystko działa jak należy, jeszcze raz dzieki ![]() Lopik no wszystko fajnie, a jak można kilka takich buttonów zrobić - każdy z innym textem?? Jestem lama z JS :/ Ten post edytował szafran86 1.02.2007, 12:39:57 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozecie mi podpowiedzieć jak rozwiązać mó problem :
JAk zmienic jednego selecta w zaleznosci od wyboru poprzedniego ? Tak jak np przy wyborze samochodu dana marka /np Audi, BMW Opel itp/ i podkategorie scisle zwiazane z kategoria. np strona http://www.autotrader.co.uk/ Z kodem php i SQL sobuie poradze przy pobieraniu danych. Problem mam z stworzeniem kodu obslugujacego zaleznosc misedzy 1 a 2 selectem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a jak można kilka takich buttonów zrobić - każdy z innym textem?? No to już trzeba trochę więcej kodu, i inaczej tez troche napisać, żeby zarazem było przejrzyście i ładnie ![]() BTW: Chodzi Ci może o zrobienie BBCode ? Ten post edytował lopik 2.02.2007, 00:29:19 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:40 |