![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 1 Dołączył: 23.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
mój problem jest następujący: tworze element canvas i potem chce w niego coś wrysować. Załóżmy, że korzystam z jakiegoś tutoriala (robie wszystko pokolei aby uzyskać efekt końcowy) jednakże w moim polu canvas współrzędne dziwnie działają. np. rysuje koło -> drawCircle(0,0,10); co ma mi dać koło o promieniu 10 i srodku w pkt 0,0 - a od przeglądarek otrzymuje elipse 10 na 20. jesli chce ustawić położenie tego koła na pkt (100,100); to musze wpisać drawCircle(100,50,10) bo współrzędna po y jest mnozona przez dwa moje pytanie brzmi: ŁATAFAK?? spotkał się kiedyś ktoś z czymś takim? mam nadzieje ze jasno się wyraziłem ![]() pzdr. F. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może to:
http://stackoverflow.com/questions/8913135...idth-and-height chociaż dla mnie to taki sam WTF... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 1 Dołączył: 23.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
określiłem width i height w html w znaczniku canvas - i obiekt ten zupełnie inaczej się zachowuje (wcześniej styl canvas był opisany w css i dodawany do htmla).
teraz pole zachowuje się wporządku - poprawnie. w takim razie nie rozumiem problemu ale znam rozwiązanie... to jest ponad 50% sukcesu więc dzięki ![]() pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:43 |