![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w php tablicę elementów. W pętelce wypisuje je sobie jako inputy, przy których name jest elementem z tablicy i obok tworzę linki z js.
Wygląda to tak: Elementy tablicy -- wysokosc szerokosc kontrast rozjasnienie ... Kod html -- <input name="wysokosc" class="input" /><a href="java script:zwieksz('wysokosc')">+</a> <br /> <input name="szerokosc" class="input" /><a href="java script:zwieksz('szerokosc')">+</a> <br /> <input name="kontrast" class="input" /><a href="java script:zwieksz('kontrast')">+</a> <br /> <input name="rozjasnienie" class="input" /><a href="java script:zwieksz('rozjasnienie')">+</a> <br /> ... Chciałbym napisać uniwersalną funkcję js do tego... Na razie mam coś takiego:
Teraz document.zmiana.co muszę zamienić na document.zmiana.tutaj_właśnie_nie_wiem_co (tak, żeby czytało wartość z name przy inpucie) Liczę na Waszą pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz tylko jeden formularz, to odwołanie do elementu formularza:
Kod document.forms[0].elements['nazwa_elementu'] Jeżeli formularzy na stronie masz więcej, to powinieneś go nazwać, wtedy odwołanie do elementu: Kod document.forms['nazwa_formularza'].elements['nazwa_elementu'] albo: Kod document.nazwa_formularza.elements['nazwa_elementu']
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ślicznie dziękuję (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 13:05 |