![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki oto kod do zmiany wielkości literek: Kod function largeFontSize(color) { document.getElementById("tekst").style.fontSize = "135%"; updatePage(); } function mediumFontSize(color) { document.getElementById("tekst").style.fontSize = "112.5%"; updatePage(); } function smallFontSize(color) { document.getElementById("tekst").style.fontSize = "90%"; updatePage(); } oraz na przykład coś takiego w HTML: Przy zmianie wielkości liter niestety zmienia tylko napis "treść". Jak zrobić, by zmieniał sie również tekst w znacznikach, które znajdują się w divie? Ten post edytował Kaloryfer 10.03.2008, 13:35:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz i porównaj z oryginałem powyżej:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sytuacja niestety się powtarza po tej drobnej zmianie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie działało idealnie jak testowałem.
edit: A co robi updatePage()? Bo ją sobie zakomentowałem. Ten post edytował lord_t 11.03.2008, 11:34:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Już wiem, po prostu miałem coś takiego w CSSie:
Kod #tresc * { font-weight: normal; font-size: 8pt; } i nie wiedziałem, że to będzie przeszkadzać... PS. Jeszcze taka sprawa, może to komuś pomoże ![]() Kod function largeFontSize() { var zmienna = document.getElementsByName('tekst'); for (i = 0; i < zmienna.length; i++) { zmienna[i].style.fontSize = "135%"; } } function mediumFontSize() { var zmienna = document.getElementsByName('tekst'); for (i = 0; i < zmienna.length; i++) { zmienna[i].style.fontSize = "112.5%"; } } function smallFontSize() { var zmienna = document.getElementsByName('tekst'); for (i = 0; i < zmienna.length; i++) { zmienna[i].style.fontSize = "90%"; } } Funkcja odczytuje wszystkie nazwy divów i w pętli zmienia wielkość czcionki. ALE UWAGA: muszą to być divy, bo jak miałem newsa w akapicie <p></p>, to nie działała funkcja, zmieniała czcionkę tylko w pierwszym akapicie/divie. Może to komuś pomoże. Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Kaloryfer 12.03.2008, 09:46:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 08:34 |