![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadaniem skryptu jest umieszczanie stopki na samym dole strony w momencie kiedy treści jest zbyt mało. W momencie kiedy treści jest odpowiednia ilość stopka umieszczana jest tuż pod nią. W momencie kiedy jakiś fragment treści strony generowany jest przez JS (np. formularz zapytania, w którym można dodać nieskończoną ilośc pól umieszczanych kolejno pod sobą po kliknięciu w BUTTON dodaj nowe pola), IE jakby nie rozumie, że treść strony uległa zwiększeniu i nie zmienia pozycji stopki mimo uaktywnienia funkcji footx(); tuż po zmianie treści. Próbowałem rozwiązać ten problem pobierając po zmianie treści wysokość diva, w której jest ona umieszczona i za pomocą JS nadawać ją do styli. Nic to nie dało. W najprostszym przykłądzie wstawiamy DIV o jakimś ID i nadajemy mu za pomocą JS wyskokość 10000px i to i tak nic nie daje, IE twierdzi, że tekstu nie jest za dużo. Czy istnieje możliwość rozwiązania tego problemu? Mam wrażenie, że IE pobiera wysokość tudzież szerokość strony ze źródła, a nie wyników działania JS i źróła razem. Właśnie odkryłem, że problem tyczy się również FF Ten post edytował The Night Shadow 2.10.2007, 09:21:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:04 |