![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam pule pytań w JS oraz pustą tablicę na słowa które wpisze:
Kod var slowka = new Array("slowo1", "slowo2", "slowo3", "slowo4", "slowo5", "slowo6", "slowo7", "slowo8", "slowo9", "slowo10"); var mslowa = new Array(); var debStr = ''; mam funkcję do sprawdzania wprowadzonych słów: Kod function SprawdzWyniki() { for (x in slowka) debStr+=x + ' ' + slowka[x] + ' '+mslowa[x]+"\n"; alert(debStr); } Funkcja sprawdzająca i wyświetlające następne słowa: Kod function SprawdzSlowo() { if($("#word").val() != '') { if(mslowa.length < slowka.length-1) { mslowa.push($("#word").val()); $("#slowo").val(slowka[mslowa.length]); $("#word").val(""); } else { SprawdzWyniki(); } } } i formularz: I oto zrzut dwóch tablic: http://i43.tinypic.com/10i6xqa.png Dlaczego przy ostatnim słowie pisze undefined? w jaki sposób mogę go pobrać bo nie mam żadnego pomysłu ;| Proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się debugować
![]() Nie znam jQuery, a i też nie chce mi się dokładnie analizować tego kodu, spróbuj: - Kod if(mslowa.length < slowka.length-1) { -> Kod if(mslowa.length < slowka.length) { lub co chyba bardziej prawdopodobne: Kod } else { -> SprawdzWyniki(); } Kod } else { mslowa.push($("#word").val()); SprawdzWyniki(); } Jak to nie zadziała to najlepiej przygotuj stronę testową, żebym mógł spróbować zrobić to metodą prób i błędów ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:13 |