![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam na serwisie problem takiego typu ze jakis robal zainfekowal mi wszystkie pliki *.js takim oto skryptem:
(skrypt jest w pisany w JS ale uzyje tagow PHP)
moje pytanie jest takie, w jaki sposob zablokowac wykonywanie tego skryptu innym skryptem na stronie, bo nie jestem w stanie usunac z kazdego pliku *.js tego wpisu ze wzgledu na ilosc plikow *.js z gory dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym otworzył te pliki w php i dokładnie ten tekst podmienił na "nic" (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to ze jak dojdzie do uruchomienia jakiegos pliku *.js np odpalam edytora WYSIWYG ktory ma zylion plikow *.js to automatycznie do kazdego pliku index*.php dodaje skrypt... tylko kurna nie moge teraz znalezc pliku w ktorym zapisalem tresc tego skryptu...
hm.. zastanawiam sie nad skryptem w php ktory byl by w glownym pliku index.php ktory blokowal by wykonywanie tej funkcji.. tylko nie moge wymyslic jak skonstruowac ten skrypt ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie korzystasz z total commandera, i wirus dopisuje kody poprzez ftp (bo w końcu zapamiętałeś hasło). Mam rację?
|
|
|
![]()
|
|
... (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) masz racje... czyli co... wirus siedzi u mnie i kiedy chce to sobie dopisuje?
|
|
|
![]()
|
|
... (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) masz racje... czyli co... wirus siedzi u mnie i kiedy chce to sobie dopisuje? Tak, zacznij od zmienienia hasła do ftp. Potem przeskanuj kompa, i zainstaluj np. filezille. I nie zapamiętuj hasła w takich programach. Potem pousuwasz skutki działania wirusa. |
|
|
![]()
|
|
ehh... dzieki za porady
skutkow dzialania wirusa juz nie bede usuwal bo pracuje nad nowa wersja aplikacji dla tego serwisu... aktualna nie jest mojego autorstwa i jest tak dziwnie skonstruowana ze gdy chcesz przejsc do jakiejs podstrony za pomoca linku to przekierowuje cie do niej za pomoca adresu np: www.jakasstrona.pl/podstrona ... ale takiego folderu na serwerze nie ma.. jak mniej wiecej zagladalem w kod zrodlowy to ogolnie wszystko jest zczytywane z bazy danych tylko nie wiem na jakiej zasadzie... po prostu jeden wielki hardcore.. a dzisejsza nauke napewno zapamietam na przyszlosc.. jeszcze raz dzieki |
|
|
![]()
|
|
Fraza dla google: .htaccess
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 21:43 |