![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taką funkcje, chciałbym obliczyć procent z liczby. Problem liczby lb1 i lb2 nie widzi jako liczby, czy coś innego? Co tutaj jest nie tak, że nie wylicza prawidłowo procentu? function procent() { var lb1 = prompt("Obliczanie procentu z liczby!\nPodaj liczbę, z której obliczyć procent.",''); var lb2 = prompt("Podaj procent jaki chcesz obliczyć z podanej wcze¶niej liczby.",''); var prc; prc = ((lb2*100) / lb1); // Problem liczby lb1 i lb2 nie widzi jako liczby? Tylko ciag znakow? document.calc.input.value = prc; } -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
parseInt lub parseFloat.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ach tutaj się machnąłem, nieprawidłowo napisałem działanie.
dodałem też parseInt, jest ok. prc = ( (parseInt(lb1) * parseInt(lb2)) / 100 ); Dzięki za ekspresową pomoc. Pytanie: może i w tym temacie dałoby się coś wymyślić ? Ten post edytował Malinaa 30.07.2010, 09:50:03 -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.05.2025 - 09:28 |