![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim.
Zatrzymałem sie w tym miejscu i nie mam pojęcia co zrobić. klient wpisuje sume zamówienia do pola kwota Zamiarem było wyświetlenie w polu tekstowym wynik1 udzielonego rabatu a w polu wynik2 sumy do zapłaty czyli "kwota" minus "wynik1" Kod <html> <head> <meta charset="utf-8"> <script type="text/javascript"> function Oblicz() { var kwota = parseInt(document.rabat.kwota.value); // ![]() if(kwota > 0) { if(kwota < 99) { document.rabat.wynik1.value = "Za niska kwota" } if(kwota >= 100 && kwota <= 1000) { document.rabat.wynik1.value = "Twój rabat wynosi 5%" document.rabat.wynik2.value = // wynik dzialania kwota minus 5% } if(kwota >= 1001) { document.rabat.wynik1.value = "Twój rabat wynosi 10%" document.rabat.wynik2.value = // wynik dzialania kwota minus 10% } } else { alert("Uzupełnij wszystkie pola poprawnie") } } </script> </head> <body> <form name="rabat"> Kwota (zł): <input type="text" name="kwota" ><br /> <input type="button" value="Oblicz rabat" onClick="Oblicz()"><br /> Dostałeś rabat(%): <input type="text" name="wynik1" /><br /> Do zapłaty: <input type="text" name="wynik2" ><br /> <input type="reset" value="Czyść wynik" /> </form> </body> </html> Pomoże ktoś? Bo nie mam pojęcia z której strony to ugryźć. Ten post edytował Noooob 27.05.2016, 10:25:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale czego nie umiesz? Wyliczyć kwoty po rabacie?
document.rabat.wynik2.value = kwota - kwota * 5/100 dla 5 % document.rabat.wynik2.value = kwota - kwota * 10/100 dla 10 % |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
będąc szczery jestem noobkiem. Nie mam pojęcia czego nie ma w tym skrypcie.
Od 3 godzin walczę z tymi procentami i nic mi nie liczy a jesli liczy to nie wyświetla. Nie wyświetla mi niczego w polu wynik1 i wynik2. Jak powinien wyglądać ten KOD? Ten post edytował Noooob 27.05.2016, 10:29:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem Ci dwie linijki, które powinieneś wstawić w miejsca gdzie masz komentarze // wynik dzialania kwota minus 5%. i 10%. I po wstawieniu u mnie działa.
|
|
|
![]()
|
|
dzięki
U mnie też już działa Trzeba było wklepać twoje oraz zmienić: var kwota = parseInt(document.rabat.kwota.value); na var kwota = document.rabat.kwota.value ufff :-) ale żem wcześniej mieszał a to takie proste było Sądziłem ze coś przed IF-em trzeba było jeszcze wypisać. Ten post edytował Noooob 27.05.2016, 10:55:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:51 |