![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
Chcialbym, by po kliknieciu w link zostal dodany div za div'em (wazne jest to zeby nie bylo to wewnatrz dodawanego diva), czyli z: zrobic: Probuje to zrobic mintajax'em, do: przez:
wstawiam dokladnie: ale zamiast spodziewanego wyniku: otrzymuje: Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje ![]() ? Ten post edytował Ja7 25.05.2010, 20:12:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle się za to zabierasz. W JS tworzymy elementy używając do tego takich funkcji jak: createElement i appendChild lub podobne - tu masz w razie czego coś podobnego: http://www.dustindiaz.com/basement/addRemoveChild.html .Po co w ogóle używać AJAX-a? Wiesz w ogóle co to? Jeżeli po to, żeby pobrać jakieś dane do tego 'div'-a to zainteresuj się innerHTML-em
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wiem czym jest Ajax. Tresc dodawanego diva jest zalezna od danych wejsciowych i pobierana z bazy danych, dlatego w taki sposob to robilem. Dzieki za przyklad, dobrze obrazuje rozwiazanie problemu : )
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie zrób tak: AJAX-em pobierz dane do jakieś zmiennej. Następnie tworzysz div-a w konkretnym miejscu, a dopiero potem wrzucasz do niego dane z bazy danych(innerHTML), które trzymasz w zmiennej. Nie wiem w jakiej formie otrzymujesz dane z bazy, ale to nie powinno stanowić większego problemu, gdy znasz podstawy danego języka, a zakładam, że takowe jako tako znasz, skoro zabierasz się za AJAX-a
![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:53 |