![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym sie dowiedziec jak mozna wykonac licznik taki jaki jest np. na http://bash.org.pl. Mianowicie chodzi mi o tabelke w ktorej mam dane, dajmy na to jeden wiersz to odzielny rekord, w PHP wiem jak to mozna zarobic za pomoca MYSQL i chociazby w oparciu o pliki TXT, lecz chcialbym aby w kazdym wierszu byla np nazwa a obok + i - i np zliczalo mi dynamicznie liczbe klikniec w - i + . Chodzi mi generalnie o jakies moetody przechowywania danych, tak aby byly one gdzies przechowywane i dynamicznie odczytywane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Poczytaj sobie o AJAX'ie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te dane są normalnie przechowywane w bazie danych, na przykład MySQL. Wygląda to tak, że w JS piszesz sobie kod strony, który przy jakmś tam zdarzeniu (na przykład onclick) wykonuje funkcję, która tworzy obiekt XMLHttpRequest i za jego pomocą uruchamiasz skrypt php, no a od tego momentu już wiesz - zapisujesz i odczytujesz dane przez php i MySQL.
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:05 |