![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby ktoś przedstawić sposób na kopiowanie tekstu klikając na niego. Tylko tekstu, który znajduje się w obszarze znaczników <blockquote>cytat</blockquote>
po udanym kopiowaniu wyskoczy informacja że kod skopiowano (to już w sumie mogę sam zrobić - jedna linijka kodu w js). Googlowałem wcześniej ale pokazane jest tylko jak kopiować z textarea czy innych pól czy divów, a kopiowanie tekstu między znacznikami nie znalazłem ![]() Z góry dziękuje za pomoc ! ![]() Ten post edytował Sztef89 7.02.2011, 02:00:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiele przeglądarek nie ma dostępu do schowka przez JS. A musisz to zrobić w taki sposób, że odwołujesz się do elementu przez DOM i odpowiednie zdarzenie(np. onclick). Następnie korzystasz z odpowiednich funkcji kopiowania do schowka. Tu gotowiec, gdzie jako argument podajesz obiekt(, który dostaniesz posługując się DOM w JS): http://stackoverflow.com/questions/400212/...t/400252#400252
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 04:30 |