![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo pojmuję czym to się różni? Bo i w jednym i w drugim przypadku jest to zestaw jakiś tam bibliotek umożliwiających kompilowanie aplikacji.
JRE to zwykły starter i z tym nie ma problemów. Nie można dzięki niemu czego skompilować. Ale co z tymi JDK i SDK czy może to jedno i to samo tylko pod inną nazwą ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyobraź sobie że czytałem za nim napisałem posta.
Jedno zestaw narzędzi do programowania, drugie to oprogramowanie do pisania w javie. Ale dalej nie zaspokoiło to mojej wiedzy, skoro zdecydowałem się napisać posta. Dalej nie widzę między nimi większej różnicy. na dodatek Przykłady SDK jest JDK (Java Development Kit) prosto z Wikipedii się tego dowiedziałem co mnie tylko zmyliło tym bardziej Ten post edytował Gabriel 10.12.2008, 22:20:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JDK jest SDK
Przykłady SDK jest JDK (Java Development Kit) prosto z Wikipedii się tego dowiedziałem co mnie tylko zmyliło tym bardziej I czego w tym zdaniu nie rozumiesz? Są przykładowo systemu operacyjne, a jednym z nich jest Microsoft Vista. Tak samo są SDK i jednym z nich jest JDK. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widać jak czytałeś
![]() Cytat Przykłady SDK
* JDK (Java Development Kit) * Nokia Series 60 SDK – umożliwia tworzenie oprogramowania na telefony komórkowe firmy Nokia * DirectX SDK – multimedialna biblioteka Microsoftu * MobileSpeech SDK – Speech Recognition SDK from Lab9 Solutions -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi głównie o poprawne wyrażanie się i zrozumienie.
Jeśli ktoś instaluje SDK ? Instaluje jeden z grupy produktów, gdzie przedstawicielem jest SDK jest JDK. Dobrze ? |
|
|
![]()
|
|
Ale mącisz
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No i o to mi chodziło
![]() Może trochę lamerskie, ale w końcu to przedszkole a na dodatek tak lamerskie że nie ma o tym w googlach :] Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"JDK" == "SDK dla javy"
Cytat Może trochę lamerskie, ale w końcu to przedszkole a na dodatek tak lamerskie że nie ma o tym w googlach :] Mnie sie wydaje ze podstawowa znajomosc angielskiego technicznego by wystarczyla. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:24 |