![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
podczas wykonywania zapytania
dostaję taki błąd: Cytat ERROR: invalid byte sequence for encoding "UNICODE": 0xe49970 Tabela wygląda tak:
Przy zapytaniach bez PL liter nie ma problemów, co dziwniejsze przy niektórych zapytaniach z PL (np. 'głębia') wszystko jest OK. Tabela w bazie jest w Unicode, strona również. Postgres 8.0.4, php 5.1.1, używam PEAR: ![]() Nie mam pojęcia, czego się przyczepić... Z góry dzięi za wszelką pomoc! Ten post edytował czachor 1.12.2005, 12:09:27 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z pgadmina jest ten sam blad?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie mam dostępu do pgAdmina... phpPgAdmin only (tu zresztą też jest ten błąd).
--------UPDATE Nie udało mi się znaleźć jakiegoś sensownego rozwiązania problemu... Załatwiłem to zmieniając typ kolumny keywords z text na bytea i przenosząc funkcję LOWER z poziomu db do php (strtolower())... Działa... Jeśli ktoś wpadnie na coś prostszego, proszę o info ![]() pozdr. Ten post edytował czachor 1.12.2005, 22:52:21 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przy zapytaniach bez PL liter nie ma problemów, co dziwniejsze przy niektórych zapytaniach z PL (np. 'głębia') wszystko jest OK. W utfie polskie znaki są 2 bajtowe... w jakim kodowaniu wysylasz query ? to chyba tez ma znaczenie jakies nie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne, sprawdzalem i dziala ok. Zrzuc dopasowania rekordow ktore masz w WHERE w postaci INSERT zobaczymy czy beda jakies bledy.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:25 |